Zgrade srpskih institucija i dalje blokirane, Kfor pojačao prisustvo, vojnici raspoređeni oko mosta na Ibru


Vesti

Politika

Zgrade srpskih institucija i dalje blokirane, Kfor pojačao prisustvo, vojnici raspoređeni oko mosta na Ibru

Ispred zgrada Privremenih organa u četiri opštine severu KiM u koje je juče upala tzv. kosovska policija i zatvorila ih, i dalje su raspoređeni pripadnici policije. Situacija je trenutno mirna, ali se osećaju velike tenzije.

Foto: Ringier

.

Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici pojačano je prisustvo pripadnika KFOR-a, a osim italijanskih karabinjera, koji su stalno stacionirani na mostu, tu su i pripadnici češkog kontingenta.

Blic preporučuje

Foto: Ringier

.

Vojnici KFOR-a su sa opremom za razbijanje demonstracija i na mostu su formirali kordon. Na mostu na Ibru parkirana su i dva oklopna vozila KFOR-a.

U Kosovskoj Mitrovici su ispred objekata gde se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privremenog organa i dalje pripadnici tzv. kosovske policije, a oni se mogu videti i na ulicama severnog dela grada.

Foto: Ringier

.

Vidljivo je i pojačano prisustvo KFOR-a, a na mostu na Ibru parkirana su i dva oklopna vozila italijanskih karabinjera.

Foto: Ringier

.

Tzv. kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Pripadnici tzv. kosovske policije naoružani dugim cevima i danas su raspoređeni ispred zgrada u severnom delu Kosovske Mitrovice u koje su juče upali i zatvorili ih.

Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da prekine nekoordinisane i provokativne akcije, koje, kako je naveo, „negativno utiču na partnerstvo“ SAD i Prištine.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Hil: Srbija ima mnogo prijatelja, verujem da su SAD među njima

GDE SU GRANICE DEZINFORMISANJA O NAVODNOM ZAGAĐENJU ŽIVOTNE SREDINE – „Slučaj“ Majdanpek

Vučić se oglasio nakon sednice Vlade: Ovo su bile glavne teme