Home Politika Posebna tema razgovora bila je težak položaj srpskog naroda na KiM (FOTO)

Posebna tema razgovora bila je težak položaj srpskog naroda na KiM (FOTO)

by euronet063


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Islamske Republike Iran Masudom Pezeškijanom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ ИРАНА: Посебна тема разговора била је тежак положај српског народа на КиМ (ФОТО)

Foto: Instagram

– Srdačan susret sa predsednikom Pezeškijanom i sadržajan razgovor o najvažnijim aspektima saradnje između Srbije i Irana, kao i o globalnim geopolitičkim prilikama. Naglasio sam značaj institucije Ujedinjenih nacija u naporima da se intenziviraju dijalog i diplomatske aktivnosti u cilju što bržeg smirivanja svih sukoba, čije posledice su već duboke i dalekosežne.

Razmenili smo mišljenja o mestu i ulozi naših zemalja u međunarodnoj političkoj areni, kao i potrebu da svoj uticaj iskoristimo na najbolji način u cilju razvoja, napretka, mira, stabilnosti i ekonomskog povezivanja, koji su nam svima danas preko potrebni.

Posebna tema razgovora bila je teška situacija sprskog naroda na Kosovu i Metohiji, a uvaženog sagovornika sam detaljno upoznao sa svim izazovima na putu rešavanja brojnih otvorenih i ozbiljnih pitanja u tom pogledu.

Još jednom sam zahvalio Iranu na doslednoj i nepokolebljivoj poziciji u vezi sa teritorijalnim integritetom i suverenitetom Srbije i naglasio da naša zemlja ceni takav stav, koji odoleva brojnim pritiscima, ali i govori o prijateljskim odnosima naših naroda. Iskoristio sam priliku da predsednika Pezeškijana pozovem da poseti Srbiju, kako bismo razgovarali o potencijalima za saradnju u brojnim oblastima i učvrstili naše odnose – naveo je predsednik.

BONUS VIDEO: Đilasova dvorska luda – Ćuta bacio Ustav Srbije u Skupštini i tako uvredio sve građane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like