Home Politika Milojičić tvrdio da se nije pozvao na imunitet, pa se našao lice u lice sa istinom

Milojičić tvrdio da se nije pozvao na imunitet, pa se našao lice u lice sa istinom

by euronet063


MINISTARSTVO unutrašnjih poslova ističe da su netačne tvrdnje iznete u saopštenju Narodnog pokreta Srbije u kojem se navodi da se poslanik Narodne skupštine N. M. nije pozvao na poslanički imunitet nakon izvršenih prekršaja u saobraćaju.

МУП ДЕМАНТОВАО БАХАТОГ ПОСЛАНИКА ОПОЗИЦИЈЕ: Милојичић тврдио да се није позвао на имунитет, па се нашао лице у лице са истином

Foto: Printskrin

Podsećamo da policijski službenici Uprave saobraćajne policije prilikom intervencija koriste kamere na uniformama koje imaju za cilj da obezbede pravičnost postupanja pripadnika MUP-a, odnosno zaštitu prava građana nad kojim se sprovodi intervencija. Kamere snimaju sve intervencije policijskih službenika, a policajci su dužni da uključe kameru prilikom svake primene policijskog ovlašćenja ili primene mere i radnje.

U okviru procedure provere zakonite primene policijskog ovlašćenja od strane postupajućih policijskih službenika prilikom utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, uvidom u audio i video sadržaj intervencije utvrđeno je da je N. M. rekao policijskim službenicima da je narodni poslanik, kao i da im je prvo pokazao svoju poslaničku legitimaciju pozvavši se na poslanički imunitet.

Takođe, on je pokušao da izbegne da da svoju ličnu kartu na uvid, koju je pokazao tek nakon insistiranja policijskih službenika koji su je ugledali među dokumentima.
Podsećamo, N. M. je zaustavljen jer je upravljajući automobilom „BMV“ izvršio četiri gruba prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

On se kretao brzinom od 127,7 kilometara na čas na delu puta gde je brzina ograničena na 50, i uz to je dva puta izvršio preticanje putničkih vozila preko neisprekidane uzdužne linije, a policija ga je zaustavila nakon što je izvršio preticanje kolone vozila preko isprekidane uzdužne linije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje da političke partije ne objavljuju dezinformacije i da ne koriste ovakve slučajeve zarad sticanja političkih poena, pogotovo ne na račun policijskih službenika saobraćajne policije koji su profesionalno i u skladu sa zakonom radili svoj posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like