Home Politika Miroslav Lajčak priprema novi sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

Miroslav Lajčak priprema novi sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

by euronet063


Vesti

Politika

Miroslav Lajčak priprema novi sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

Lajčak ističe da bi voleo da se sastanak održi u narednim nedeljama

Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak priprema sledeći sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da će sledeće nedelje raditi na pripremi narednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu u okviru dijaloga uz posredstvo Evropske unije, ističući da bi voleo da se sastanak održi u narednim sedmicama.

Miroslav Lajčak

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Miroslav Lajčak

U nedelji koja dolazi, usredsrediću se na pripremu sledećeg sastanka glavnih pregovarača u Briselu, za koji bih voleo da bude održan u narednim nedeljama – napisao je Lajčak na svom nalogu na Fejsbuku.

U istoj objavi Lajčak je podsetio da je ove sedmice učestovao na “To be secure“ forumu u Crnoj Gori, gde je naglasio da EU mora da uskladi svoje prioritete kako bi “izbegla izazove na Zapadnom Balkanu“.

„Crna Gora dobro pozicionirana da bude sledeća članica EU“

– U Crnoj Gori sam se sastao sa političkim liderima kako bih video njihove poglede o poslednjim događajima u zemlji. Naglasio sam da je Crna Gora dobro pozicionirana da bude sledeća članica EU. Uprkos tome, to se neće desiti samo od sebe, i ta zemlja mora da se potpuno usredsredi na zatvaranje poglavlja i ispunjavanje kriterijuma za pristupanje -naveo je Miroslav Lajčak.

On je tokom učešća na forumu naveo da bi implementacija Sporazuma o putu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, kao i modernizacija Ustava BiH trebalo da budu među prioritetima u regionu.

Lajčak se tokom posete Crnoj Gori sastao sa predsednikom te zemlje Jakovom Milatovićem, kao i premijerom Milojkom Spajićem.

(Tanjug)



Izvor

You may also like