Home Politika Tužite me, ja se neću pozvati na imunitet kao neki koji divljaju putevima

Tužite me, ja se neću pozvati na imunitet kao neki koji divljaju putevima

by euronet063


PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić poručila je danas Radomiru Lazoviću da može slobodno da podnese krivičnu prijavu protiv nje i obećala da se neće pozivati na imunitet, kao opozicioni poslanik Nenad Milojičić koji je to učinio nakon nasilničke vožnje prethodne nedelje.

БРНАБИЋ: Тужите ме, ја се нећу позвати на имунитет као неки који дивљају путевима

Foto: Printskrin

Naime, narodni poslanik Zeleno levog fronta Radomi Lazović danas je rekao da će biti primorani da podnesu krivične prijave i protiv Ane Brnabić ukoliko ne odgovori gde se nalazi narodna inicijativa za zabranu eksploatacije litijuma, jer oni izuzetno ozbiljno shvataju svoj posao. „Ja vas molim predsedavajuća, da ne moramo i protiv vas da podnosimo krivičnu prijavu, voleo bih da ne moramo. Podnećemo i protiv vas krivičnu prijavu ako ne budete dali odgovore“, zapretio je Lazović predsednici parlamenta sa svog mesta.

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, nakon čije molbe su poslanici većine dali svoje glasove za obezbeđivanje kvoruma kako bi se raspravljalo o opozicionom predlogu zakona za zabranu iskopavanja i istraživanja litijuma, naglasila je da se jutros videlo ko koliko ozbiljno shvata svoj posao.

– Hvala vam. Videla sam pre sat vremena koliko izuzetno ozbiljno shvatate svoj posao, mogli smo već sat vremena da debatujemo o temi koja je za vas jako važna, nego ste nešto malo manje ozbiljno shvatili svoj posao ovog jutra. I da vam kažem, ako budete primorani da podnesete krivičnu prijavu prptiv mene – slobodno. Ja mogu samo da vam obećam da se neću pozivati na imunitet kao što se pozivaju neki koji divljaju ulicama Republike Srbije pa se pozivaju na imunitet. Tako da ja neću sigurno. Ja se na imunitet pozivati neću – obećala je Brnabić.

Podsećamo, narodni poslanik Nenad Milojičić, predsednik Izvršnog odbora stranke Miroslava Aleksića, divljao je BMW-om na putu u naseljenom mestu, čineći čak četiri prekršaja, a kad ga je policija zaustavila, pozvao se na poslanički imunitet. On je preticao kolone vozila u naseljenom mestu, na punoj liniji, vozeći 127 km na čas (77 preko ograničenja). Utvrđeno je da se on kretao navedenim putem od Cerovca prema Kragujevcu i da je tom prilikom preticao kolonu od tri vozila. Daljom kontrolom je utvrđeno da se kretao brzinom od 127 km na čas, a koja je za 77 km na čas veća od dozvoljene brzine kretanja prema opštem ograničenju za naselje od 50. Takođe je utvrđeno da je u mestu Opornica preticao vozilo ispred sebe prešavši preko neisprekidane uzdužne linije na kolovozu nakon čega je vršio preticanje takođe vozila ispred sebe takođe prešavši preko neisprekidane uzdužne linije na kolovozu, krećući se saobraćajnom trakom namenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smera. Iako je Narodni pokret Srbije izdao saopštenje u kome je rekao da se Milojičić nije pozvao na imunitet, MUP ga je nedugo potom demantovao, te naveo da se uvidom u audio i video materijal nedvosmisleno dokazuje da se opozicioni poslanik pozvao na imunitet i čak nije želeo odmah da preda ličnu kartu na uvid.

BONUS VIDEO: BRUKA OPOZICIJE: Poslanici većine obezbedili kvorum za sednicu o litijumu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like