Home Politika Orban: Bez Srbije nijedno proširenje EU neće biti uspešno

Orban: Bez Srbije nijedno proširenje EU neće biti uspešno

by euronet063


Vesti

Politika

Orban: Bez Srbije nijedno proširenje EU neće biti uspešno

Viktor Orban izjavio da je integracija Srbije ključna za proširenje EU na Zapadni Balkan

Orban podseća da je pre 20 godina obećano članstvo u EU zemljama Zapadnog Balkana

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da bez Srbije nijedno proširenje Evropske unije neće biti uspešno i da svako ko veruje da se ostale zemlje Zapadnog Balkana mogu integrisati bez Srbije „juri iluzije“.

Viktor Orban

Foto: Luca Bruno / Tanjug/AP

Viktor Orban

Pre 20 godina obećali smo zemljama Zapadnog Balkana da ćemo ih preuzeti. Bilo bi vreme da se ovo iskupi – rekao je Orban.

Blic preporučuje


(VIDEO) POLITIČAR NASRNUO NA ORBANA! Haos u Evropskom parlamentu: Mađar prekinuo konferenciju i vikao, obezbeđenje ga bacilo na pod

Podsetio je da je pre 20 godina zemljama Balkana obećano članstvo u EU i da je vreme da bude i ispunjeno. On je istakao da Evropa nikada neće biti potpuna bez integracije Balkana zbog čega je mađarsko predsedništvo EU pozvalo na samit EU i zapadnog Balkana.

Orban je istakao da je sledeća tačka planirane agende mađarskog predsedavanja politika proširenja i da Evropa nikada neće biti potpuna bez integracije Balkana.

Orbanovu konferenciju za medije je na kratko prekinuo predstavnik Demokratske koalicije iz Mađarske Marton Giekicki, ali su ga vrlo brzo iz sale izveli telohranitelji mađarskog premijera, koji će u sredu imati izlaganje u plenumu Evropskog parlamenta.

(Srna)



Izvor

You may also like