Home Politika Vučić razgovarao sa specijalnim izaslanikom Kraljevine Norveške za Zapadni Balkan (FOTO)

Vučić razgovarao sa specijalnim izaslanikom Kraljevine Norveške za Zapadni Balkan (FOTO)

by euronet063


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Hokonom Blankenborgom.

РАЗМОТРИЛИ СМО КЉУЧНЕ ТЕМЕ: Вучић разговарао са специјалним изаслаником Краљевине Норвешке за Западни Балкан (ФОТО)

Foto: Instagram

– Dobar sastanak sa dosadašnjim specijalnim izaslanikom Kraljevine Norveške za Zapadni Balkan Hokonom Blankenborgom, tokom kojeg smo razmotrili ključne teme poput aktuelnih izazova i prilika u regionu, kao i o mestu i ulozi naših zemalja u kontekstu snažnijeg regionalnog povezivanja i saradnje.

Zahvalio sam Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci, posebno u domenu ekonomskog razvoja i infrastrukturnih projekata. Posebno sam istakao značaj očuvanja stabilnosti kroz dijalog i ekonomsku saradnju, koji ostaju ključni faktori za mir i napredak u regionu.

Istakao sam da Srbija izuzetni ceni podršku Norveške naporima Srbije u oblasti reformi, ekonomskog razvoja i energetske tranzicije, kao i angažman u rešavanju regionalnih izazova i naglasio važnost dalje saradnje u procesu evropskih integracija Srbije.

Na sastanku sam poželeo dobrodošlicu novom specijalnom izaslaniku Eiriku Nestasu Matisenu i izrazio spremnost Srbije da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima kao što su stabilnost, prosperitet i održivi razvoj Zapadnog Balkana – naveo je predsednik u svojoj objavi.

BONUS VIDEO: LAŽNI EKOLOZI PROVOCIRAJU: Mi ne pravimo incidente, samo ćemo vam blokirati puteve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like