Home Politika Za izvestioca za našu zemlju EP gura osvedočenog srbomrsca

Za izvestioca za našu zemlju EP gura osvedočenog srbomrsca

by euronet063


HRVATSKI evro poslanik Tonino Picula, poznat po izrazitim antisrpskim stavovima, koji su naročito plasirani u crnogorskim medijima pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka, trebalo bi da postane izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju, nezvanično saznaju „Novosti“.

БРИСЕЛ ГУРА СРБИЈУ КА БРИКС: За известиоца за нашу земљу ЕП гура осведоченог србомрсца

Foto Glassrpske

On je u prethodnom mandatu u ime EP bio zadužen upravo za Crnu Goru i tokom svog mandata istakao se u kampanji protiv prosrpskih stranaka u toj državi, a poslednji potez te vrste usledio je pre nepunih mesec i po dana, uoči lokalnih izbora u Podgorici, kada je administraciju u Briselu javno upozorio da bi sporazum Crne Gore i Srbije o dvojnom državljanstvu, doprineo „izbornom inženjeringu“, odnosno da bi Beograd na taj način mogao da se direktno meša u izborne procese Montenegra. 

Time je direktno išao naruku dukljanskim krugovima oličenim u DPS Mila Đukanovića, i njegovim medijskim batinama, poput dnevnog lista „Vijesti“ i magazina „Monitor“ koji su mesecima uoči glasanja u glavnom gradu Crne Gore širili neistine o „uvozu birača“ iz Srbije i prekrajanju izborne volje, a što je bio i dežurni narativ Šolakovih medija u našoj zemlji.

Ako se Brisel zaista odluči na ovaj korak, i osvedočenog srbomrsca imenuje za izvestioca za Srbiju, to će biti i svojevrsna poruka našoj državi i rukovodstvu. Odnosno, biće to akt i provokacije i neprijateljstva koji će Beograd još više usmeriti na bližu saradnju sa prijateljskim državama – članicama BRIKS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like