Home Politika Usame Zukorlić objavio detalje iz života majke Umeje, otkrio gde je upoznala Muamera Zukorlića

Usame Zukorlić objavio detalje iz života majke Umeje, otkrio gde je upoznala Muamera Zukorlića

by euronet063


Vesti

Politika

Usame Zukorlić objavio detalje iz života majke Umeje, otkrio gde je upoznala Muamera Zukorlića

Dženaza Umeje Zukorlić, supruge pokojnog Muamera Zukorlića i majke ministra u Vladi Srbije Usamea Zukorlića, biće održana danas na platou ispred džamije u Orilju, gde će biti i ukopana.

Usame Zukorlić

Foto: screenshot

Usame Zukorlić

Ministar Zukorlić je objavio i detalje iz života svoje majke, do sada nepoznate javnosti.

Blic preporučuje


Umrla prva supruga bivšeg muftije Muamera Zukorlića i majka aktuelnog ministra u Vladi Usamea Zukorlića


Zukorlić: Međunarodna ekspertiza pokazala da je moj otac umro prirodnom smrću

On je na svom Instagram profilu napisao da je Umeja Abu Taha Zukorlić (54), rođena u Brazilu, da joj je otac bio Palestinac, a majka Nemica.

– Otac Adil sa bratom je kao palestinska izbeglica doselio u Brazil šezdesetih godina prošlog veka, gde je radio kao imam i tu upoznao suprugu Izolde, nemačkog porekla iz Hamburga sa kojom je stupio u brak i dobio četiri ćerke, Džemilu, Nasru, Fatmu i Umeju. Posle razvoda, otac se sa ćerkama preselio u Jordan – naveo je Zukorlić.

Muamera Zukorlića upoznala u Tutinu

Otkrio je i da je njegova majka u Amanu završila osnovnu, srednju školu i dve godine šerijatskog islamskog fakulteta, kao i da je 1991. godine zbog pretnje eskalacije sukoba između Iraka i Izraela, sa sestrom izbegla u selo Orlje kod Tutina. Tu se, piše on, upoznala sa Muamerom Zukorlićem.

– Babo i majka bili su ista godina islamskog fakulteta i ona je nastavila sa babom studije na Univerzitetu Emir Abdulkadir u Konstantini u Alžiru, koje je diplomirala i gde je mene rodila – napisao je Usame Zukorlić.

U Sandžak se, prema njegovom svedočenju, doselila 1993. godine. i nakon njega je rodila još troje dece Sedždu, Nedžmu i Medždu.

– Bila je domaćica i živela život daleko od očiju javnosti – napisao je Usame Zukorlić.

Pronašla majku posle pola veka

Takođe, govoreći o svojoj majci, napisao je da je ona, uz njegovu pomoć uspela da pronađe majku, njegovu baku Izoldu, posle 50 godina. Iste te godine je, piše, preminuo i Muamer Zukorlić.

Prva supruga nekadašnjeg muftije Mešihata Islamske zajednice za Sandžak i Srbiju i lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, i majka aktuelnog lidera SPP i ministra u Vladi Srbije Usame Zukorlića, Umeja Zukorlić, preminula je pre dva dana u Istanbulu posle teške bolesti.

Iza sebe ostavila četvoro dece, sedmoro unučadi, svekra i svekrvu, napisao je ministar Usame Zukorlić na svom Instagram profilu.



Izvor

You may also like