Home Politika Đurđević Stamenkovski predlaže đačke uniforme za osnovce u bojama srpske zastave

Đurđević Stamenkovski predlaže đačke uniforme za osnovce u bojama srpske zastave

by euronet063


Vesti

Politika

Đurđević Stamenkovski predlaže đačke uniforme za osnovce u bojama srpske zastave

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da njena inicijativa da se u osnovnim školama uvedu đačke uniforme nije pokušaj da se nekome nešto nametne, već da će to biti pokušaj da se napravi dijalog sa školama na bazi preporuke, kako bi „objasnili koliko je to važno“.

Milica Đurđević Stamenkovski

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Milica Đurđević Stamenkovski

Mi ne želimo nikome ništa da namećemo, niti bilo koga da uniformišemo, ali treba da postoji red da deca osete red. Deca u redu koji se uspostavi bolje funkcionišu, bolje odrastaju, bolje su im navike, imaju neka pravila koja poštuju. Kada vi naučite da poštujete određena pravila, vi se u životu daleko odgovornije ponašate – rekla je Đurđević Stamenkovski za TV Pink.

Blic preporučuje


Ofarbane, našminkane, sa veštačkim noktima: DEVOJČICE OD 12 GODINA OVAKO IDU U ŠKOLU! Mreže viču: „Roditelji, saberite se“, a evo šta kaže struka


ŠTA ĆE BITI SA UČENIKOM KOJI NAPADNE NASTAVNIKA? Zakon će tretirati nasilje nad prosvetarima kao nad advokatima, evo šta to tačno znači

Sa druge strane, prema njenim rečima, bio bi relaksiraniji i budžet roditelja, jer bi sva deca prigodno bila obučena za školu. Navela je da su mnogi podržali tu njenu ideju i da mnogi ne bi imali ništa protiv da deca u školama imaju prikladne uniforme.

Recimo u bojama naše trobojke, zašto da ne. Mislim da treba da vratimo to jedno poštovanje u osnovne škole – kazala je Đurđević Stamenkovski, prenosi „Danas“.

Dodala je i da će o svemu tome imati razgovore sa ministarkom prosvete Slavicom Đukić Dejanović.

(Danas)



Izvor

You may also like