Home Politika Umro Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku

Umro Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku

by euronet063


Vesti

Politika

Umro Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku

Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku, umro je danas u Beogradu.

Miladin Kovačević

Foto: Marko Đoković / Tanjug

Miladin Kovačević

Informacija je potvrđena Tanjugu. Imao je 72 godine.

Blic preporučuje


„SKOČILI SU NA MENE KAO ZVERI“ Napadnut direktor Republičkog zavoda za statistiku ispred RIK: Pao sam, 50 ljudi me je napalo


„IZAZIVAM PONOŠA NA DVOBOJ, NEKA BIRA KAKO ĆE“ Miladin Kovačević o ponavljanju izbora, Ponošu i BATINAMA KOJE JE DOBIO

Miladin Kovačević je bio direktor Republičkog zavoda za statistiku od 2015. godine.

Kovačević je rođen 24. avgusta 1952. godine u Kazancima (Gacko), a osnovnu školu je završio u Nikšiću, gimnaziju u Gornjem Milanovcu. Diplomirao je na Matematičkom fakuletu u Beogradu na odseku za matematiku, opšti smer i matematičke strukture 1976. godine.

Iste godine upisao je postdiplomske studije iz oblasti statistike pri Ekonomskom fakuletu u Zagrebu u organizaciji Saveznog zavoda za statstiku i angažmana (profesora i programske asistencije) Indijskog statističkog instituta u Kalkuti.

Magistarski rad pod naslovom „Efekat popisivača“ odbranio je 1978. godine i stekao zvanje magistra ekonomije iz oblasti statistike.

Za zamenika direktora Republičkog zavoda za statistiku Srbije postavljen je 2003. godine, sa zadatkom harmonizacije i unapređenja statističkog sistema, a postavljen je ponovo na isti položaj 2011. godine.

U tom svojstvu presudno je doprineo uspostavljanju i utemeljenju Sistema nacionalnih računa kao i odgovarajuće analitičke infrastrukture i kadrovskog potencijala za potrebe korisnika, a pre svega nosilaca ekonomske politike.

(Tanjug)



Izvor

You may also like