Home Politika Vladimir Gajić o predstojećim izborima u emisiji „Jasno. Kao dan!“ na „Blic“ TV

Vladimir Gajić o predstojećim izborima u emisiji „Jasno. Kao dan!“ na „Blic“ TV

by euronet063


Vesti

Politika

Vladimir Gajić o predstojećim izborima u emisiji „Jasno. Kao dan!“ na „Blic“ TV

„Narod očekuje od opozicije karakter i konzistentnost. Mi imamo konkretne i dugoročne ciljeve i mislimo da ćemo napraviti odličan rezultat. Saobraćaj, zagađenost i korupcija su gorući problemi Beograda“, izjavio je Vladimir Gajić govoreći o poslednjim danima kampanje, očekivanom rezultatu i prioritetima ukoliko budu deo vlasti.

.

Foto: Blic TV / Ringier

.

Prvi su iz opozicije rekli da bojkot nije opcija i da izlaze na ponovljene beogradske izbore. Doduše u nešto jačem sastavu u odnosu na decembar. O planovima za Beograd, o tome kako protiču poslednji dani kampanje, zaokretu još više udesno, o glasanju u UN o Rezoluciji u Srebrenici, na „Blic“ TV u emisiji „Jasno. Kao dan!“ govorio je Vladimir Gajić, kandidat za gradonačelnika liste “Narodna lista- ključ za pobedu”.

Blic preporučuje

– Skoncentrisan sam na kampanju, ne znam kakav je utisak građana, ali meni kao da se ceo život sveo na kampanju. Lokalni izbori su možda pali u drugi plan. Imali smo izmene zakona usred kampanje, to je onda sve napravilo konfuziju. Opozicija mora da se navikne na to. Ovde nikada nisu bili fer izbori, tako da smo se manje više na to i navikli – rekao je Gajić.

.

Foto: Blic TV / Ringier

.

„Narod očekuje karakter od opozicije“

Narodna stranka je među prvima najavila učestvovanje na izborima, a kako kaže Gajić, to je bila dobra odluka.

– Narod očekuje od opozicije karakter i konzistentnost. Mi imamo konkretne i dugoročne ciljeve. Ne znam koja je taktika dela opozicije koja bojkotuje – kaže.

Za bojkot SSP-a i koalicije NADA kaže da je ta odluka kontroverzna.

– Jer su doneli odluku da bojkotuju izbore samo u Beogradu. U svim ostalim gradovima u Srbiji u većini gradova oni izlaze na izbore. DSS vodi listu ujedinjenja opozicije u Novom Sadu. Postoja se pitanje razloga njihovog postojanja, nisu li dužni samo da rade za centralu u Beogradu. Ovo je neki njihov, da kažem tako, kolokvijalno šut, da dođu do lokalnih izbora, da se oni lično izmere na tim izborima u svojim jedrima. Znači onda gubi smisla, ispadne kao da samo uslovi nisu u Beogradu bili zadovoljavajući. To je potpuno besmisleno – rekao je Gajić.

Kada je reč o izbornom rezultatu, smatra da će u napraviti odličan rezultat.

– Mislim da ćemo imati odborničke grupe u svim tim lokalnim samoupravama. To je osnov da ta lokalna organizacija stranačka nastavi da živi, da se širi, da bude upoznata sa onim što se događa – kaže Gajić

.

Foto: Blic TV / Ringier

.

Prioriteti ukoliko budu deo vlasti

Saobraćaj, zagađenost i korupcija su osnovni problemi. Kandidovali smo i pitanje infostan-a, smatramo da treba da bude ukinut ili da se reorganizuje. Pitanje katastra je takođe važno, vi fizički ne možete da uđete u katastar, sve možete da radite isključivo preko advokata a to stvara dodatni trošak. To nije fer prema građanima. – podvukao je Gajić.

„Blic“ televizija će u naredne tri nedelje, do izbora 2. juna, svakog ponedeljka i četvrtka truditi da predstavi što više kandidata za prvog čoveka grada u emisiji „Jasno. Kao dan!“. Svi koji se odazovu našem pozivu imaće priliku da predstave svoje politike, planove i prioritete. Pokušaćemo da vam približimo svakog od njih, kako biste možda glasali kao i prethodni put ili ipak uvideli da postoji neko bolji, a možda i nekog od vas koji inače ne glasate ubedimo da treba.

Gde gledati BLIC TV SRBIJA

Foto: Blic TV / Ringier

Gde gledati BLIC TV SRBIJA



Izvor

You may also like