Home Politika Izbori u Nišu: Ovo su kandidati za gradonačelnika na izborima 2024

Izbori u Nišu: Ovo su kandidati za gradonačelnika na izborima 2024

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori u Nišu: Ovo su kandidati za gradonačelnika na izborima 2024

Na izborima za Skupštinu grada Niša 2. juna učestvuje 11 koalicija, stranaka i grupa građana čije je liste potvrdila Gradska izborna komisija. Oni će se boriti za 61 odbornički mandat, a Niš će na ovim lokalnim izborima dobiti i novog gradonačelnika iz redova političkih snaga koje budu osvojile većinu.

.

Foto: Narodna stranka, Srpska napredna stranka Niš, Ustupljena fotografija, Đorđe Kojadinović / Ringier

.

Da Niš nesumnjivo dobija novo rukovodstvo ko god da pobedi, sasvim je jasno jer, primera radi, aktualne gradonačelnice Dragane Sotirovski nema na listi predloženih kandidata koalicije „Aleksandar Vučić – Niš sutra“. Nju, inače, čine SNS, SPS, PUPS, JS, SRS, Pokret socijalista i Zavetnici.

Blic preporučuje


TRKA ZA GLASOVE NA JUGU Izborne liste u Nišu: 11 koalicija, stranaka i grupa građana bori se za 61 mesto u Skupštini grada


PO 14 U BEOGRADU I NOVOM SADU, U NIŠU 11 Utvrđene zbirne izborne liste za lokalne izbore 2024

SNS istakao inženjera

Prvi na listi ove koalicije, koji slovi i za kandidata za novog gradonačelnika Niša, je diplomirani inženjer elektrotehnike Dragoslav Pavlović (45), poznato lice na niškoj javnoj sceni.

Dragoslav Pavlović, prvi na listi vladajuće koalicije u Nišu

Foto: Srpska napredna stranka Niš / Ustupljene fotografije

Dragoslav Pavlović, prvi na listi vladajuće koalicije u Nišu

On je u dosadašnjoj karijeri bio portparol niškog ogranka EPS-a potom i direktor Javnog komunalnog preduzeća “Medijana” koje brine o higijeni grada, a u prošlom sazivu Skupštine grada Niša i pomoćnik gradonačelnika Darka Bulatovića (SNS).

Niška Tvrđava

Foto: Branko Janačković / RAS Srbija

Niška Tvrđava

Udružena opozicija podržala poslanika

Master inženjer arhitekture Đorđe Stanković (NPS), kandidat je za gradonačelnika liste „Biramo Niš – Đorđe Stanković“. Nju čini Narodni pokret Srbije (NPS), DS, Zeleno – levi front i PSG.

Đorđe Stanković je kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije "Biramo Niš"

Foto: Narodna stranka / Ustupljene fotografije

Đorđe Stanković je kandidat za gradonačelnika Niša ispred koalicije „Biramo Niš“

Stanković je takođe poznat javnosti iz političkog života kao lider NPS u Nišu i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije.

„Ujedinjeni“ istakli ekonomistu

Master ekonomista Miodrag Stanković (45), inače zaposlen u JKP “Naisus” koje brine o vodosnabdevanju grada, kandidat je za gradonačelnika koalicije „Ujedinjeni – nada za Niš“, koju podržavaju Nova DSS Niš, koalicija „Niš, moj grad“, Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo i Demokratska unija Roma.

Miodrag Stanković

Foto: Ustupljene fotografije

Miodrag Stanković

GG „Dr Dragan Milić“ kandiduje Dragana Milića

Listu Grupe građana „Dr Dragan Milić“, predvodi Prof. dr Dragan Milić, aktuelni direktor niške Klinike za kardiohirurgiju koji je i kandidat za gradonačelnika.

dr Dragan Milić

Foto: Ustupljene fotografije

dr Dragan Milić

On je postao poznat široj javnosti nakon ukidanja lista čekanja u toj ustanovi a predizborni slogan ove opcije je “Da Beograd ne postavlja Nišu gradonačelnika”.

Ruska stranka sa osam kandidata

Listu “Ruska stranka – Rusija i Niš u srcu! – Tihomir Perić”, koja za 61 odborničko mesto konkuriše sa osam kandidata, predvodi energetičar Tihomir Perić, pa se očekuje da, ukoliko budu u poziciji da odlučuju, on bude nosilac najvažnije funkcije u gradu.

„Ne damo Niš“ predvodi bivši direktor razvojne agencije

Nekadašnji direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović predvodi listu „Bojan Avramović – Ne damo Niš“.

Predsednik Crnogorske partije vodi listu „Za naš Niš“

Poljoprivredni tehničar i predsednik Crnogorske partije u Nišu Petar Bogičević predvodi listu koalicije „Za naš Niš – Petar Bogičević – Koalicija Snaga“.

„Kreni promeni“ istakao sociologa

Kandidat za gradonačelnika Niša sa liste „Dr Savo Milošević – I ja sam Niš – Kreni – promeni“ je sociolog Vladimir Stanimirović, stručni saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Vladimir Stanimirović sa Savom Manojlovićem u Nišu

Foto: Ustupljene fotografije

Vladimir Stanimirović sa Savom Manojlovićem u Nišu

Profesorka istorije na čelu liste za selo i grad

Listu „Ujedinjeni za selo i grad – budimo na čisto“, koja je delegirala 11 odborničkih kandidata, predvodi profesorka istorije Danijela Petrović iz Zelene stranke.

Master pravnik predvodi „Bunt“

Master pravnik i funkcione partije „BUNT – Prava Srbija u Nišu“ Nikola Ostojić predvodi listu „Glas naroda je snaga naroda“, koja je predložila 39 kandidata za odbornike.

Staro lice na listi „Niš, naš grad“

Diplomirani pravnik i poznati niški funkcioner Branislav Jovanović, do sada obavljao više javnih funkcija (pored ostalog je bio i predsednik Izvršnog odbora grada Niša i direktor JP Direkcija za izgradnju grada) kandidat je za gradonačelnika liste „Niš, naš grad – Branislav Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“, koja je na izborima za Skupštinu grada Niša u izborima učestvuje sa kandidatima za 59 odborničkih mesta.

Branislav Jovanović

Foto: Ustupljene fotografije

Branislav Jovanović

Osim za odbornike Skupštine grada Niša, Nišlije će na izborima 2.juna glasati i za odbornike skupština pet gradskih opština: Medijana, Pantelej, Palilula, Crveni Krst i Niška Banja.



Izvor

You may also like