Home Politika Protest građana ispred opštine Novi Beograd: Traže uvid u zapisnike sa izbora

Protest građana ispred opštine Novi Beograd: Traže uvid u zapisnike sa izbora

by euronet063


Vesti

Politika

Protest građana ispred opštine Novi Beograd: Traže uvid u zapisnike sa izbora

Grupa građana okupila se na protestu ispred zgrade opštine Novi Beograd, tražeći da opozicione stranke dobiju uvid u zapisnike sa proteklih izbora, kao i otvaranje samih džakova.

.

Foto: Goran Srdanov / Ringier

.

Kako javlja reporter N1, ispred zgrade su prisutna i sva poznata lica sa liste „Biramo“, ali i aktivisti pokreta Kreni-promeni, čiji se lider Savo Manojlović danas obratio javnosti sa istog ovog mesta.

Traži se uvid u zapisnike

Svi oni traže uvid u zapisnike sa biračkih mesta u Novom Beogradu jer smatraju da je došlo do prepravljanja zapisnika na određenim mestima i da su rezultati falsifikovani u noći nakon glasanja.

Dodatno, oni traže otvaranje samih džakova, kako bi utvrdili pravo stanje stvari, jer su uvereni da se ne poklapa ono što je u džakovima i zapisniku.

Tokom protesta, očekuje se obraćanje Jelene Jerinić ispred koalicije „Biramo“.

Prema podacima opštinske izborne komisije, u Novom Beogradu SNS je osvojila 25 mandata i može sama da formira vlast, dok su „Kreni-promeni“ dobili 4 mandata, a „Biramo Novi Beograd“ devet.

Aleksandar Šapić, kandidat za gradonačelnika Beograda, govorio je za danas za RTS i tom prilikom istakao da je upoznat sa tim da će se na Novom Beogradu održati protest, ali mu nije jasno, „čemu protest, kada nije bilo nijedne žalbe opštinskoj izbornoj komisiji“.

– Zvao sam da proverim o čemu se radi na Novom Beogradu, gde inače, naša lista ima većinu. Što se tiče žalbi, ne postoji nijedna žalba Opštinskoj izbornoj komisiji. Ako nema žalbi, malo je nelogično da se sada organizuje protest – rekao je Šapić.

Niška opozicija ušla u GIK

Predstavnici opozicione liste “Biramo Niš” ušli su u prostorije Gradske izborne komisije u Nišu i kažu da neće izaći dok ne pogledaju izborni materijal jer sumnjaju na velike zloupotrebe, a kada sve pregledaju, kažu, podneće primedbe, pa i krivične prijave ako to bude potrebno. Zahtev za uvid podneli su i iz Grupe građana “Dr Dragan Milić” i oni poručuju da će braniti svaki glas.

(N1)



Izvor

You may also like