Home Politika Srpska parlamentarna delegacija danas nastavlja posetu Kini

Srpska parlamentarna delegacija danas nastavlja posetu Kini

by euronet063


Vesti

Politika

Srpska parlamentarna delegacija danas nastavlja posetu Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije nastaviće sutra posetu Pekingu gde je, kako je najavljeno, očekuje sastanak sa visokim kineskim funkcionerima.

.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Srpska delegacija je u Pekingu juče učestvovala na četvrtom sastanku Komisije za saradnju Narodne Skupštine Srbije i Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK) na kojem je potvrđena čvrsta opredeljenost dve zemlje za nastavak iskrene, prijateljske i plodonosne saradnje, koja je, zaključeno je, utemeljena na najvišem nivou odnosom predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

Blic preporučuje

SK SKNK je jedan od najvažnijih organa vlasti u Kini i deluje kao stalno telo Svekineskog narodnog kongresa (SKNK), koji je najviši zakonodavni organ u zemlji.

Posetili Muzej istorije Komunističke partije Kine

Delegacija srpskih parlamentaraca posetila je i Muzej istorije Komunističke partije Kine, u kome su imali priliku da se upoznaju sa savremenom istorijom Kine i kineske komunističke partije, a posetili su i Kinesku železničku grupu, jednu od najvažnijih kineskih kompanija koja posluje u oblasti infrastrukutre.

Na čelu delegacije srpskih parlamentaraca nalazi se potpredsednica Narodne skupštine Marina Raguš, a delegaciju čine još i potpredsednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Snežana Paunović, predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Uglješa Mrdić i specijalni savetnik predsednice Narodne skupštine Mihailo Jovanović.

(Tanjug)



Izvor

You may also like