Home Politika Izloženi smo pritiscima, ali moramo da budemo otvoreni za razgovore

Izloženi smo pritiscima, ali moramo da budemo otvoreni za razgovore

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić naglasio je, obraćajući se sa Svesrpskog sabora, „da smo bili izloženi i pod pritiscima po pitanju članstva takozvanog Kosova u Savet Eevrope.

ВУЧИЋ О РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ И ПИТАЊУ КОСОВА: Изложени смо притисцима, али морамо да будемо отворени за разговоре

Foto: Printskrin RTS

– Donošenje rezolucije o Srebrenici za koju ne krijemo da je bila poprište ili mesto dešavanja jezivih stvari, i to na najsnažniji način osuđujemo, na jedno pitanje nikad nismo mogli da dobijemo odgovor. Ako je 2015. doneta generalna rezolucija o genocidu u svim delovima sveta, zbog čega je morala da se donosi specifična godinama kasnije. Je li ta razolucija donela pomirenje, ne, donela je radost jednima, a bes i gnev na drugoj stvari. Dolazimo do ključnog trećeg pitanja što ste onda donosili tu rezoluciju. Upravo zbog toga da bi se mi sukobljavali pa da dolaze mirotvorci iz Evrope – istakao je Vučić.

Dodao je da „Moramo da budemo otvoreni za razgovor sa svima“.

– Moramo da sarađujemo sa partnerima na Zapadu, dopalo se to nekima ili ne. Sutra će svi da traže plate, mesto u modernom svetu… U samoj deklaraciji postoji tačka koja govori o očuvanju naših prijateljstva, onih kojih se nismo stideli i nikada nećemo – poručio je predsednik.

BONUS VIDEO – NE DAJEMO DA NAM JEDINSTVO IKO IKADA SRUŠI: Snažne reči predsednika srpskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like