Home Politika Kosovska policija uhapsila dvojicu srpskih maloletnika u Leposaviću jer su pevali kosovske pesme?!

Kosovska policija uhapsila dvojicu srpskih maloletnika u Leposaviću jer su pevali kosovske pesme?!

by euronet063


Vesti

Politika

Kosovska policija uhapsila dvojicu srpskih maloletnika u Leposaviću jer su pevali kosovske pesme?!

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice.

Kosovska policija uhapsila dvojicu srpskih malolenika jer su pevali kosovske pesme

Foto: Youtube / screenshot

Kosovska policija uhapsila dvojicu srpskih malolenika jer su pevali kosovske pesme

Na snimku privođenja srpskih mladića jasno se vide pripadnici Kosovske policije sa dugim cevima kako privode maloletnike u Leposaviću.

Blic preporučuje

Mladići iz Leposavića kažu da su sada uplašeni šta smeju i kako da rade u svom rodnom mestu. Aleksa Babić kaže da su ih policajci maltretirali sve do policijske stanice.

– Bili smo prekoputa kafića ’Mistik’ i pevali smo naše pesme koje smo slušali na punoletstvu o našem Kosovu, zbog toga su nas pripadnici policije priveli i odveli u pritvor, gde smo morali da dajemo izjavu i gde su nas maltretirali. Terali nas da kažemo što smo to pevali, vređali su me u kolima. Prskali su nas suzavcem, a prskali su me i u kolima kada su me sprovodili do stanice – priča Babić.

„Pribili su nas u zid i vezali lisicama“

On dodaje da nisu remetili javni red i mir, samo su pevali i nisu imali nameru da nekoga provociraju.

Nismo remetili mir, nismo vikali, pevali smo kosovske pesme i nismo imali nameru nikoga da isprovociramo, nismo provocirali, nismo pravili nikakve probleme. Tokom privođenja jesu vršili silu, pribili su nas uz zid, vezali su nas lisicama, spakovali u kola i odveli, i primenjivali su silu u stanici policije – rekao je Babić.

Kako kaže, sada uplašen za šta sve može biti priveden.

Bojimo se jer više ne znamo šta smemo, a šta ne. Možemo zbog raznih stvari da budemo privedeni, ugroženi smo i mislim da je ovde za mlade do neke i opasno za život – kaže Babić.

„Jednog drugara su naprskali suzavcem u oči pa je išao u ambulantu“

Andrija Antonijević tvrdi da su ih policajci u stanici terali da pevaju ponovo iste pesme.

Bili smo kod drugarice na veselju, posle veselja svi smo otišli u jedan kafić gde smo pevali iste pesme. Nismo nikoga provocirali, nismo imali nameru nikoga da vređamo, pevali smo kosovske pesme. Nakon toga su došli i prskali nas suzavcem, odmah su nas uhapsili, mene i drugara, ne znam zbog čega. Držali su se na nas i vikali ’ajde sad pevajte ovde, šta ste pre pevali’, napadali su nas sve vreme tu. Jednog drugara su naprskali suzavcem u oči pa je išao ambulantu, a suzavac je i mene zakačio. Stegli su nam lisice koliko su mogli ubacili u kola i posle dole u stanicu pisali prijavu, kaznu 200 evra i nakon te prijave su nas pustili da idemo kući – rekao je Antonijević.

(Kosovo online)



Izvor

You may also like