Home Politika Nenad Rašić sa Kurtijem na meču Hrvatska – Albanija

Nenad Rašić sa Kurtijem na meču Hrvatska – Albanija

by euronet063


Vesti

Politika

Nenad Rašić sa Kurtijem na meču Hrvatska – Albanija

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Nenad Rašić trenutno se nalazi u Hamurgu sa premijerom Kosova Ajbinom Kurtijem, a po svoj prilici će danas gledati i utakmicu evropskog prvenstva u fudbalu između Hrvatske i Albanije.

Nenad Rašić

Foto: Peter Schneider / EPA;

Nenad Rašić

To je osvanulo na društvenim mrežama.

Blic preporučuje


Nenad Rašić novi ministar u Vladi Kosova

– Premijer Kurti, u društvu ministra za zajednice Nenada Rašića danas u Hamburgu. Očekuje se da kasnije bude na stadionu, za meč Albanija – Hrvatska – napisao je kosovski novinar Ksemajl Reksa.

Rašić je 2007. postao ministar za rad u vladi Hašima Tačija i ostao je na toj funkciji sve do kraja 2014. U međuvremenu je napustio Srpsku listu i osnovao sopstvenu Progresivnu demokratsku stranku.

Kada je Kurti prvi put postao premijer, Rašić je u aprilu 2020. imenovan za savetnika premijera i direktora Kancelarije za zajednice, gde se zadržao nekoliko dana. Morao je da podnese ostavku pošto je Specijalno tužilaštvo protiv njega podiglo optužnicu u slučaju privatizacije Kosovske elektrodistributivne mreže iz 2013. Krajem 2022. imenovan je za novog ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.



Izvor

You may also like