Home Politika Ministar Marko Đurić:Za mene UEFA je visoko politizovana onog momenta kada je primila Prištinu u svoje redove

Ministar Marko Đurić:Za mene UEFA je visoko politizovana onog momenta kada je primila Prištinu u svoje redove

by euronet063


Vesti

Politika

Ministar Marko Đurić:Za mene UEFA je visoko politizovana onog momenta kada je primila Prištinu u svoje redove

Ono što je za mnoge praznik fudbala za neke je prilika za stvaranje problema i sejanje mržnje. Nakon tuče koju su Albanski navijači izazvali u Gelzenkirhenu otišlo se mnogo dalje. Iako su na terenu u Hamburgu Hrvati i Albanci bili protivnici na tribinama su bili složni i sinhronizovano zagrmeli: Ubij, ubij, Srbina!

PKG_skandaloznog_skaniranja_vesti_blic_safe_vs_vp jpeg.jpg

PKG_skandaloznog_skaniranja_vesti_blic_safe_vs_vp jpeg.jpg

Zbog skandaloznog skandiranja koje je ništa drugo do govora mržnje oštro je reagovao fudbalski savez Srbije koji je generalnom sekretaru Evropske fudbalske unije uputio dopis.

Neprihvatljivo ponašanje navijača

– Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo u svim situacijama, a naročito na jednom ovakvom velikom sportskom događaju koji se prati širom Evrope i sveta. FSS smatra da je u momentu kada je počelo skandiranje navijača utakmicu trebalo prekinut. Molimo Vas da najhitnije i najoštrije kaznite odgovorne za pomenute događaje i obezbedite normalno odigravanje utakmica – kaže se u dopisu FSS.

Da ovakvo ponašanje navijača samo odmotava klupko i dokazuje da je politika umešala prste u sve sfere smatra ministar spoljnih poslova Marko Đurić koji je za Blic TV rekao:

– Ono što migu da kažem je da je za mene UEFA visoko politizovana onog momenta kada je primila Prištinu u svoje redove, a između ostalog poruke „Ubij Srbina“ vam govore o lošoj klimi koju stvaraju da je iskoriste za svoje ciljeve.

Čeka se odluka UEFA

Za analitičare ovo nije iznenađujuće, jer predstavlja već dobro poznat balkanski folklor

Navijačke grupe su udarna pesnica režima, važno je političarima da nas drže što više zatvorene hermetički, jer obnova komunikacije među ljudima je abeceda obnove komunikacije odnosa među zemljama – smatra Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam.

– Navijači nisu reprezent društva iako su ozbiljni pokazatelji anomalija u društvu i pokazuju sa jedne strane primitivan odnos, a sa druge strane da su ovo navijači iz nezavršenih konflikata koji se sada predstavljaju na utakmicama – rekao je Veton Suroi , novinar iz Prištine

Dok Srbija čeka odluku UEFA i najavljuje moguće povlačenje sa prvenstva iz regiona nije stigla ni jedna osuda.



Izvor

You may also like