Home Politika Jakov Milatović: Nemam dilemu da je Šarl Mišel odložio posetu Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu

Jakov Milatović: Nemam dilemu da je Šarl Mišel odložio posetu Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu

by euronet063


Vesti

Politika

Jakov Milatović: Nemam dilemu da je Šarl Mišel odložio posetu Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović potvrdio je ranije navode zašto je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel odložio posetu Crnoj Gori.

Jakov Milatović

Foto: Zoran Žestić / Tanjug

Jakov Milatović

– Nemam dilemu da je Predsednik Mišel odložio posetu Crnoj Gori zbog poslednjih dešavanja u vezi sa motivima i okolnostima usvajanja Rezolucije o Jasenovcu, i odgovornosti koju za to ima parlamentarna većina. Smatram da su politički akteri koji obavljaju najvažnije funkcije u državi dužni da, umesto relativizovanja i iskrivljavanja stvarnosti, zauzmu odgovorniji pristup u odnosu na državne interese Crne Gore – napisao je Milatović na svom X nalogu.

Blic preporučuje


SASTANAK U BRISELU Milatović potvrdio da je poseta Šarla Mišela Crnoj Gori odložena

„Vidimo se u Briselu“

Podsećamo, kako je juče najavljeno, a kako je „Blic“ pisao, Šarl Mišel je trebao da u utorak i sredu boravi u zvaničnoj poseti Crne Gore, ali je predsednik Milatović potvrdio da je poseta odložena.

Nažalost, njegova poseta Crnoj Gori je odložena. Umesto toga, ja ću, na njegov poziv, otići u utorak u Brisel. Naši EU partneri ostaju i dalje posvećeni punopravnom članstvu Crne Gore. Kao predsednik države, sa svoje strane i uz pomoć svih evropskih snaga, uradiću sve u domenu svojih moći i nadležnosti, da se ostvari crnogorska EU ‘Agenda 2028’ – objavio je Milatović.

Sa druge strane, Mišel je najavio da će se sastati sa Milatovićem u Briselu.

– Važno je da Crna Gora ostane posvećena EU putu – napisao je Mišel.

(Vijesti, Blic)



Izvor

You may also like