Home Politika Brnabić sutra sa predsednicom Bundestaga Berbelom Bas

Brnabić sutra sa predsednicom Bundestaga Berbelom Bas

by euronet063


Vesti

Politika

Brnabić sutra sa predsednicom Bundestaga Berbelom Bas

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić nastavlja sutra zvaničnu posetu Berlinu, a sastaće se sa predsednicom nemačkog Bundestaga Berbelom Bas.

Ana Brnabić

Foto: Milan Ilić / Ringier

Ana Brnabić

Tokom prvog dana posete Brnabić je navela da je najviše bilo reči o političkim temama, evropskim integracijama Srbije, bilateralnim odnosima dve države, ocenjujući da su razgovori bili dobri.

Brnabić je navela i da postoje neslaganja po određenim političkim temama, ali da je važno da se razgovara.

Predsednica parlamenta je svoju posetu započela sastankom sa nemačkim privrednicima, a nastavila razgovorom sa predsedavajućim fondacije Konrad Adenauer.

Kako je kazala novinarima u Berlinu, njeni sagovornici u Nemačkoj su pohvalili Srbiju, njen ekonomski rast, razvoj i ocenili da je u tom smislu impresivno ono što mogu da vide u našoj zemlji.

Brnabić je rekla i da joj je drago što je u zvaničnoj parlamentarnoj delegaciji Srbije koja boravi u Nemačkoj prvi put neko od poslanika opozicije.

a Milan Radin, poslanik i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Aleksandar Marković, poslanica Srpske napredne stranke Marija Zdravković, ali i opozicioni poslanik Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

(Tanjug)



Izvor

You may also like