Home Politika Miloš Vučević: O Vesiću i Šapiću na stranačkim organima, dozvoljena su različita mišljenja

Miloš Vučević: O Vesiću i Šapiću na stranačkim organima, dozvoljena su različita mišljenja

by euronet063


Vesti

Politika

Miloš Vučević: O Vesiću i Šapiću na stranačkim organima, dozvoljena su različita mišljenja

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da su različita mišljenja bilo koga u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) dozvoljena, pa tako i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, kao i da će to biti tema za stranačke organe posle letnje pauze.

Miloš Vučević za "Blic TV" kaže da je za Srbiju spreman klaster sa više poglavlja

Foto: screenshot

Miloš Vučević za „Blic TV“ kaže da je za Srbiju spreman klaster sa više poglavlja

– Različita mišljenja su dozvoljena, a sukobi mogu da budu tema za stranačke organe, tako da je moj odgovor na sve ono što smo čuli, ne samo po pitanju Šapića i Vesića i bilo koga drugog u SNS, da će to biti tema za Predsedništvo i Glavni odbor koji ću kao predsednik stranke zakazati odmah posle letnje pauze – rekao je Vučević odgovarajući na pitanje novinara u Grockoj kako komentariše nesuglasice i sukob između Vesića i Šapića.

On je dodao i da će na Glavnom odboru analizirati i izborne rezultate zajedno sa koalicionim partnerima.

– Onda ćemo na tom nivou ili u tom formatu dati priliku da svako kaže šta misli. Ne očekujem da svi moraju isto da misle, i da samo klimaju glavom, svako ima svoj stav, ali svi moraju da se drže onoga što je politika stranke, inače nisu deo te stranačke organizacije, a do donošenja te odluke svi mogu da kažu šta misle – rekao je Vučević.

Na pitanje da prokomentariše izbor bivšeg direktora EPS Milorada Grčića na mesto predsednika opštine Obrenovac, iako ga je „predsednik Srbije kritikovao“, Vučević je rekao da se organi stranke nisu „mešali u to“ i da je izabran isto kao što su izabrani gradonačelnik Subotice, Kikinde, i predsednik opštine Grocka.

– Odluka za gospodina Grčića je bila odluka lokalnog odbora i lokalne koalicije, mi to poštujemo. Grčić je bio na listi za Skupštinu opštine Obrenovac, na njemu je da pokaže kako će raditi taj posao i biti svestan odgovornosti prema svojim sugrađanima – rekao je Vučević.

On je rekao da će građani dati ocenu, ali da će i SNS svakako imati u vidu sve, ne samo po pitanju njega, već svakoga ko je biran na odgovorne pozicije.

– Predsednik Vučić ga je kritikovao da bi bio bolji, evo prilike. Tamo negde je možda jedno vreme dobro radio, pa posle nije, došlo je do zamene, dobio je šansu – rekao je Vučević i dodao i da će vreme pokazati da li će biti dobar, kao i da se ne treba nekoga zauvek odreći.

(Tanjug)



Izvor

You may also like