Home Politika Vučić u poseti Egiptu, sastao se sa predsednikom Arapske lige

Vučić u poseti Egiptu, sastao se sa predsednikom Arapske lige

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić u poseti Egiptu, sastao se sa predsednikom Arapske lige

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Kairu sastao sa predsednikom Arapske lige Ahmedom Abul Geitom.

.

Foto: buducnostsrbijeav / Instagram

.

– Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa generalnim sekretarom Arapske lige Abulom Geitom o najvažnijim globalnim pitanjima, aktuelnom razvoju događaja na Bliskom istoku i dubokim i opsežnim promenama u međunarodnoj geopolitičkoj areni. Razgovarali smo i o mogućnostima za saradnju sa ovom uglednom organizacijom, koja svojom snagom i ozbiljnošću predstavlja izuzetno značajan faktor u međunarodnim odnosima – napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Blic preporučuje


VUČIĆ U ZVANIČNOJ POSETI EGIPTU Sastao se sa Al Sisijem: Mir u svetu je najvažniji, Srbija i Egipat će postići još mnogo više nego do sada (FOTO, VIDEO)


Srbija i Egipat potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini! Potpisano još 10 dokumenata, oglasio se i Vučić

Arapska liga je regionalna organizacija arapskih zemalja severne Afrike, Roga Afrike i jugozapadne Azije. Osnovana je u Kairu 22. marta 1945. godine, i tada ju je činilo šest članova.

Danas Liga ima 22 člana, a glavni cilj organizacije je približavanje zemalja članica i koordinacija međusobne saradnje, čuvanje njihove nezavisnosti i suvereniteta, kao i razmatranje pitanja od opšteg interesa arapskih zemalja.

(Tanjug)



Izvor

You may also like