Home Zabava Nina Seničar, princeza u bokserskim rukavicama

Nina Seničar, princeza u bokserskim rukavicama

by euronet063


Zabava

Vesti

Nina Seničar, princeza u bokserskim rukavicama

Lepa Novosađanka živi „na dva koloseka“. Znate je kao elegantnu, uvek nasmejanu voditeljku koja širi predivnu energiju i šalje osmehe sa malih ekrana. Tada je Nina otmena, elegantna i uglavnom na visokim potpeticama.

Nina Seničar

Foto: Mihailo Milovanović / Promo

Nina Seničar

A kada se reflektori ugase, Nina postaje – princeza boksa. Snaga i motivacija njeni su pokretački motori i zato je u stalnoj je potrazi za momentima koji čine dan lepšim. A velika snaga Nine Seničar krije se u paru bokserskih rukavica.


Foto: Mihailo Milovanović / Promo

I znate šta još? Obožava da sparinguje! U sklopu „Always training“ kampanje, Nina je otvorila vrata svog bokserskog carstva i male cake kojima ostvaruje najbolje rezultate.

FOKUS UZ DOBRU ZABAVU

Boks je jedan od najefikasnijih načina da ostanemo u formi, da oblikujemo telo i dobro se zabavimo. Dok treniram, vreme brzo prolazi, a tokom treninga trudim se da držim fokus na visokom nivou, što mi pomaže i u poslu. Najbolja stvar vezana za boks je ta što zapravo ne morate ni da odete u fitnes centar. Par rukavica i džak su sjajna investicija. Boks je i veoma uzbudljiv sport, uvek možete da naučite nešto novo tokom treninga, a dodatnu dinamiku daje ako možete da sparingujete. – priča Nina kroz onaj razoružavajući osmeh.

Pod dva, za dobar kardio poželjan je intervalni trening, otkriva voditeljka.

– Nakon rada na vreći, imate opciju aktivnog odmora poput laganog preskakanja vijače, „shadow box“,  laganog istrčavanja i slično. Tokom rada na vreći, što je oko tri runde, interval bi značio 10 sekundi najbržeg udaranja, 10 sekundi odmaranja  i tako tri minuta. Druga runda bi bila 20 sekundi najjačeg udaranja i 20 sekundi odmora. Mnogo je varijacija i za koju god da se odlučite nema greške, samo stegnite stomak iz kojeg i vučete veliki deo snage, jako stisnite pesnice, ruke stavite u visok gard da radi rameni pojas, i krenite!“

Pod tri: OD TRI DO ŠEST UDARACA

Nina kaže da ljudi uglavnom pogrešno misle da rad na vreći traje znatno duže nego što zapravo jeste.

– Udarati u kontinuitetu ceo minut, punom snagom, za početnika je nemoguće. Idealna varijanta je, za mene, od tri do šest vezanih udaraca. Ne jedan, dva niti deset. Svakako probajte kombinacije koje vam prijaju, na primer 1-2-1-2, ili 1-2-3. Možda će vam biti zanimljivije da idete sa kombinacijama, nego sa pojedinačnim udarcima. Kod rekreativnog boksa lepota je u tome što nemamo striktna pravila, već radimo sve ono što nam prija. I menjajte udarce! Kroše, aper, direkt, sve to vas tera na razmišljanje i razvija bolju koordinaciju pokreta.”


Foto: Mihailo Milovanović / Promo

Četvrto “zlatno” pravilo jeste da ubacite i bućice.

– Jedna runda može da bude „shadow“, odnosno boks sa zamišljenim protivnikom koji potpomaže kretanju i koordinaciji pokreta. Takođe, svi vidovi vežbi za ruke koje možete da radite u sklopu treninga, uz dosta ponavljanja sa ovako malim opterećenjem, dovešće do lepih i izvajanih mišića.”

U sportu je, baš kao i u životu, važno držati se pravila. I zato pravilo broj pet glasi: Držite se pravila!

-Da ne bi došlo do povreda, pre treninga uvek prvo bandažirajte zglob. Zagrevanje je neophodno – lagano trčanje, razgibavanje, vijača. Potom, izaberite rukavice koje vam najviše odgovaraju, a prilikom udaranja džaka uvek držite pesnice čvrsto stisnute. Tokom udaranja, slabija ruka uvek ide napred i prati je iskorak istom nogom. Idealno je trening završiti vežbama za trbušne i leđne mišiće na koje često zaboravimo jer nismo svesni njihovog značaja. Najveći deo tereta svakog dana nosimo na leđima, zbog čega ona prva i stradaju. Sledeći put kada vam trener kaže da uvučete stomak i ispravite leđa, znajte da to kaže sa velikim razlogom.

I šesto, ključno pravilo za uspešan trening: oprema. Ne možete tek tako uskočiti u trenerku i krenuti da “udarate džak”. A drugo, vaše noge zaslužuju najbolje i zato obratite pažnju na izbor patika.


Foto: Mihailo Milovanović / Promo

Treniram u SPEED TR 2.0 jer mi pružaju stabilnost i fleksibilnost prilikom sklekova, skokova, čučnjeva i mnogih drugih vežbi. Bitna mi je i tehnologija tekstila, tj. spoj dobrog dizajna i funkcionalnosti.

Kada je u pitanju gornji deo, najviše mi odgovara Reebok Hero Racer Bra Pad. Ovaj top prati svaki zahtevan pokret, pruža podršku i brzo se suši. Za donji deo bih posebno izdvojila Reebok Lux helanke, odlično prianjaju, lagane su i rastegljive, a sloboda pokreta je zagarantovana.

I, ne zaboravite: motivacija pokreće i telo i um!



Izvor

You may also like