Home Politika Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, Albanac napao srpske novinare

Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, Albanac napao srpske novinare

by euronet063


NA glavnom gradskom mostu na Ibru koji razdvaja srpski severni i albanski južni deo Kosovske Mitrovice Albanac u alkoholisanom stanju fizički je nasrnuo i pivskom flašom gađao novinarku „Politike“ Biljanu Radomirović i Zorana Vlaškovića novinara „Jedinstva“ koji su na mostu bili na zadatku.

НАСРНУО НА ЊИХ И ГАЂАО: На главном мосту на Ибру у Косовској Митровици, Албанац напао српске новинаре

foto d.z.

Novinarka Radomirović je zadobila lakše telesne povrede u vidu posekotine na listu na nozi, ali je brzom intervencijom italijanskih karabinjera koji su se nalazili na samom mostu i nekoliko metara od mesta incidenta povreda sanirana.

Kako je „Novostima“ ispričala novinarka Radomirović, Albanac koji je  prethodno galamio krenuo je k njima i samo su čuli prasak na betonskoj barijeri gde se razbila pivska flaša.

Komadi stakla koji su prštali na sve strane  povredili su je u  predelu leve noge koja je počela da krvari.

Novinar Vlašković je ostao nepovređen a iako nisu želeli da se pozove tzv kosovska policija na insistiranje italijanskih karabinjera policija je ubrzo stigla kao i vozilo hitne službe kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica koji su ponovo sanirali povredu na Biljaninoj nozi.

Inače, Albanac koji je izazvao incident otišao je u južni deo grada a čitav most između južnog i severnog dela grada na kojem neprestano dežuraju italijanski vojnici iz sastava KFOR-a je pod video nadzorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like