Home Politika Dr Dragan Milić: Podnećemo prigovore GIK-u u Nišu

Dr Dragan Milić: Podnećemo prigovore GIK-u u Nišu

by euronet063


Vesti

Politika

Dr Dragan Milić: Podnećemo prigovore GIK-u u Nišu

Dr Dragan Milić, nosilac istoimene liste grupe građana na lokalnim izborima u Nišu, najavio je da će opozicija u tom gradu podneti prigovore na jučerašnju odluku Gradske izborne komisije o dodeli mandata u Skupštini grada prema kojoj koalicija oko SNS-a i Ruska stranka imaju tesnu većinu – 31 od ukupno 61 odborničkog mesta.

Dr Dragan Milić

Foto: Branko Janačković / Ringier

Dr Dragan Milić

GIK u Nišu je juče doneo rešenje prema kome četiri opozicione liste (Dr Dragan Milić, Biramo Niš, Kreni promeni i Ujedinjeni Nada za Niš) imaju ukupno 30 mandata u gradskom parlamentu.

Blic preporučuje

Zbog toga je Milić najavio da će se opozicija ponovo žaliti.

– Naravno, mi idemo, kao što smo rekli, i nekim legalnim putem i iskoristićemo sva legalna sredstva uključujući prigovore na odluku Gradske izborne komisije – poručio je Milić na televiziji „Nova“.

Na pitanje voditelja jutarnjeg programa da li je podnošenje prijava „gubljenje vremena“ Milić odrično odgovara.

To svakako nije gubljenje vremena jer ovaj sistem mora da se razotkrije, barem što se tiče grada Niša i svi ovi naši postupci koji idu korak po korak, u stvari pokazuju našim građanima da mi imamo jednu otuđenu vlast, vlast koja je bukvalno nametnuta građanima Niša i jednostavno vlast koja ne želi da preda vlast drugima iako su oni na ovim izborima izgubili. Prema tome, ja ću još jedanput, po milioniti put da pomenem, da je ta naša ujedinjena opozicija, da kažem sve liste koje su prešle cenzus, su osvojile 3.332 glasa više od SNS-a, dakle oni su izgubili izbore – navodi Milić.

„Hoćemo našim primerom da pokažemo kakva bi bila vlast kada dođe opozicija“

Nosilac liste grupe građana posebno se osvrnuo na izborni rezultat Ruske stranke koja je prema GIK-u osvojila jedan mandat.

– I to što su oni u igru bacili neku fantomsku rusku listu, Ruska manjinsku stranku, gde u Nišu uopšte ne postoji ruska manjina, ima ih nekih stotinak, prema tome tu se krši ustav od početka do kraja i mi upravo želimo da pokažemo da ova vlast ne poštuje zakon, da ne poštuje Ustav. A mi našim primerom upravo hoćemo da pokažemo kako bi bila vlast kada dođe opozicija, dakle vlast koja bi poštovala zakon, koja bi poštovala propise i naravno volju građana Niša – rekao je Milić.

Dragan Milić je najavio da će opozicija učestvovati na konstitutivnoj sednici gradske skupštine u Nišu

Foto: Branko Janačković / Ringier

Dragan Milić je najavio da će opozicija učestvovati na konstitutivnoj sednici gradske skupštine u Nišu

„Svakako ćemo doći na konstitutivnu sednicu“

Kako je dodao, opozicija će svakako učestvovati na konstitutivnoj sednici gradske skupštine koja po zakonu mora da se održi najkasnije do 19. avgusta.

Videćemo koji su njihovi planovi, svakako ćemo doći na konstitutivnu sednicu. Da li mislite da ćemo da im prepustimo da rade šta hoće. Pa jednostavno gledaće nas non-stop, što u gradu, što u skupštini, što van skupštine, dakle mi uopšte nemamo nameru da se predamo što bi neki želeli, da mi dignemo ruku kao pa jednostavno evo mi sad imamo neki protest pa ćemo da se isključimo iz svega toga – kazao je Milić.

„Ja sam čovek kompromisa, naravno sa opozicionim partijama“

Potom se osvrnuo i na mogućnost da u Nišu nakon svega budu raspisani novi izbori protiv čega je on bio u nekoliko izjava u prethodnih mesec i po dana.

Ja sam i dalje protiv tih izbora, jer Niš nema mesta i nema vremena za gubljenje. Izbori su obavljeni, završeni 2. juna, pobedila je opozicija, pobedili su građani Niša. I mi ćemo se boriti da to dokažemo svim sredstvima i ovo je tek početak tog puta – naveo je Milić.

Kako je rekao, on sigurno neće biti „onaj koji razara jedinstvo opozicije“.

Bilo koja odluka koja se bude donela biće neka naša zajednička odluka i ja sam čovek koji je čovek kompromisa. Kada kažem kompromisa, to je naravno sa opozicionim partijama. Procenićemo šta je najbolje za nas, šta je najbolje pre svega za građane Niša, jer mi ne želimo naše građane da razočaramo i borićemo se za njihovu volju zaista do poslednje kapi krvi, da kažem do poslednjeg daha – zaključio je Milić.



Izvor

You may also like