Home Politika Đilas: Realno da izbore očekujemo u drugoj polovini naredne ili u 2026. godini

Đilas: Realno da izbore očekujemo u drugoj polovini naredne ili u 2026. godini

by euronet063


Vesti

Politika

Đilas: Realno da izbore očekujemo u drugoj polovini naredne ili u 2026. godini

Dragan Đilas, predsednik SSP-a, rekao je da je „realno da vanredne parlamentarne izbore očekujemo u drugoj polovini naredne ili u 2026. godini uz promenu izbornih uslova“ i dodao da „vlast mora na izbore jer je promenila politiku prema rudarenju litijuma“.

Dragan Đilas

Foto: Snežana Krstić / Ringier

Dragan Đilas

Kako je istakao, vlast je na protekle izbore „išla sa politikom da nema vađenja litijuma, ali se promena te politike nazirala pošto živimo u zemlji u kojoj ne znamo kome je i šta sve Aleksandar Vučić obećao“.

Blic preporučuje

Cela priča o litijumu je podignuta na ovoliki nivo zbog dolaska nemačkog kancelara Olafa Šolca na potpisivanje memoranduma sa Evropskom unijom (EU) – ocenio je Đilas u intervjuu za FoNet.

Lider SSP-a smatra da je Šolc došao u Srbiju „zbog sebe, a ne zbog Vučića kako bi popravio svoj rejting i pokazao da je nemačkoj auto-industriji obezbedio litijum“.

„Ne bih izašao na izbore u junu ni da sam znao da će vlast da oživi projekat Jadar“

Upitan da li bi učestvovao na junskim izborima da je znao da će vlast odmah posle njih da oživi projekat Jadar, Đilas je odgovorio da ne bi učestvovao i podsetio da su koalicija „Srbija protiv nasilja“, Novi DSS, POKS i ProGlas ostali verni dogovoru da „ne idu na izbore, bez promenjenih izbornih uslova“.

– Nažalost, neke kolege su se opredelile za drugi vid borbe, ali ne želim da se vraćam u prošlost jer ćemo se mnogo zameriti jedni drugima – poručio je Đilas i pozvao da se „gleda u budućnost i nađu načini kako da se promeni režim“.

(FoNet)



Izvor

You may also like