Home Politika Vučić se sastao sa novim predsednikom Indonezije:

Vučić se sastao sa novim predsednikom Indonezije:

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić se sastao sa novim predsednikom Indonezije:

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa izabranim predsednikom Republike Indonezija i aktuelnim ministrom odbrane te zemlje Prabovom Subijantom.

Subijanto i Vučić sastali su se danas i razgovarali o putevima daljeg razvoja odnosa Srbije i Indonezije

Foto: Instagram / screenshot

Subijanto i Vučić sastali su se danas i razgovarali o putevima daljeg razvoja odnosa Srbije i Indonezije

– Sa izabranim predsednikom Republike Indonezije i ministrom odbrane te zemlje sa Subijantom sam razgovarao o putevima daljeg razvoja naših tradicionalno prijateljskih odnosa kao i o jačanju sveukupne saradnje između Srbije i Indonezije. Ova poseta daje značajan podsticaj za dalje unapređenje bliskih odnosa i saradnje naših zemalja – napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Blic preporučuje

Kako je dodao, tokom razgovora je istakao da je „Srbija zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga, kao i razvoj i podsticanje privredne i saradnje u svim oblastima od obostranog značaja“.

– Izrazio sam posebnu zahvalnost Indoneziji na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, koja se ogleda i u podršci koju nam ta zemlja pruža u međunarodnim organizacijama, kao i na podršci koju nam je dala tokom procesa odlučivanja u okviru Asocijacije nacija Jugoistočne Azije u vezi sa našim zahtevom za pristupanje Ugovoru o prijateljstvu s ciljem da dodatno osnažimo političke odnose i sveukupnu saradnju sa članicama ASEAN – naveo je Vučić.

„Najsrdačnije čestitke na izboru za predsednika Indonezije“

Predsednik je dodao da je uputio „izabranom predsedniku Subijantu najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost predsednika te zemlje“ i da je „duboko uveren da će pod njegovim rukovodstvom, prijateljska Indonezija“ postići nove velike uspehe na putu sveukupnog napretka i blagostanja“.



Izvor

You may also like