Home Politika Đurić: Dijalog sa Prištinom izazovan, ponosni smo što smo pravi prijatelji Kipra

Đurić: Dijalog sa Prištinom izazovan, ponosni smo što smo pravi prijatelji Kipra

by euronet063


Vesti

Politika

Đurić: Dijalog sa Prištinom izazovan, ponosni smo što smo pravi prijatelji Kipra

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić zahvalio se danas vladi i narodu Kipra za njihovu dugogodišnju podršku i razumevanje za Srbiju, dodajući da na taj način podržavaju i principe Povelje UN i međunarodnog prava.

emisija "Jasno. Kao dan!", gost Marko Đurić

Foto: Blic TV / Ringier

emisija „Jasno. Kao dan!“, gost Marko Đurić

Đurić je učesnicima Godišnje ambasadorske konferencije na Kiparskom univerzitetu u Nikoziji, gde boravi na poziv ministra inostranih poslova Konstantinosa Kombosa istakao da je dijalog sa Prištinom je izazovan, ali da Srbija ostaje posvećena pronalaženju mirnog i demokratskog rešenja.

Blic preporučuje

Šef srpske diplomatije je istakao da je najveći izazov Srbije situacija na Kosovu i Metohiji i da je podrška međunarodne zajednice nezavisnosti tzv. Kosova bila značajan problem za Srbiju, što je uticalo na sposobnost Srbije da se u potpunosti uskladi sa zajedničkom spoljnopolitičkom i bezbednosnom politikom EU.

„Veoma bliski, bratski odnosi sa Kiprom“

Istovremeno, on je izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da se obrati kiparskim ambasadorima i posebno osvrne se na višedecenijsko prijateljstvo i veoma bliske, gotovo bratske odnose koje neguju Srbija i Kipar, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Đurić je istakao da smo veoma ponosni jer možemo za sebe da kažemo da smo pravi prijatelji Kipra, o čemu svedoči i ova poseta na početku mandata ministra spoljnih poslova Srbije, kao snažna poruka kiparskom rukovodstvu da mogu da računaju na Srbiju kao pouzdanog prijatelja.

(Tanjug)



Izvor

You may also like