Home Politika Ljajić: Litijum postao politička tema koja apsolutno dominira

Ljajić: Litijum postao politička tema koja apsolutno dominira

by euronet063


Vesti

Politika

Ljajić: Litijum postao politička tema koja apsolutno dominira

Predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić izjavio je danas da je litijum trenutno postao politička tema koja apsolutno dominira.

Rasim Ljajić

Foto: Petar Marković / RAS Srbija

Rasim Ljajić

– Imajući u vidu važnost tog pitanja sa ekonomskog i ekološkog aspekta, ta tema bi najmanje trebalo da bude političko pitanje i o njoj najmanje treba da govore svi ostali osim stručnjaka, koji o litijumu znaju apsolutno sve – rekao je on za TV Pink.

Blic preporučuje

Ljajić se zapitao da li je moguće da može da se pomisli da bi neko ušao u priču sa litijumom sa ciljem da truje ljude i čini nešto što je protiv svih mogućih pre svega moralnih principa.

– Ja o litijumu nemam pojma, kao i 99 odsto ljudi, a mi sad svi raspravljamo o tome i mislimo ako smo nešto pročitali na internetu da sve znamo o tome – rekao je on naglašavajući da je „poluznanje daleko gore od neznanja“.

Ljajić je istakao i da o ovoj temi ni političari nemaju šta da pričaju, osim što oni donose konačnu odluku.

Struka mora da kaže šta su ekonomski benefiti, ali i ukaže na potencijalne ekološke i druge opasnosti. Ako je ovo drugo veće od ovog prvog, nema od tog posla ništa – rekao je predsednik Socijaldemokratske partije.



Izvor

You may also like