Home Politika Vučić obilazi radove na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu: Biće najlepši u Evropi

Vučić obilazi radove na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu: Biće najlepši u Evropi

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić obilazi radove na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu: Biće najlepši u Evropi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

.

Foto: screenshot

.

Vučić je najpre upitao da li su radovi komplikovani, a dobio je odgovor da jesu zbog temperature, zemljišta, topografija i mnogo podzemnih voda.

Blic preporučuje


Vučić čestitao Dan rudara: „Rudarske ruke podigle su ovu zemlju“


„NIKAD VIŠE POGROMA, NI PROGONA, NI TRAKTORA“ Vučić na obeležavanju Dana sećanja na akciju „Oluja“: „To garantujem kao predsednik Srbije“ (FOTO, VIDEO)

Foto: screenshot

.

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da su šipovi dugi, da ide i do 25 metara pod zemlju.

– Samo zelena fasada je 5.000 kvadrata. Biće jedinstvena u Evropi. Tu planiramo da otvorimo i veliku ceremoniju otvaranja, kao i zatvaranja. I dalje pregovaramo sa američkom kompanijom. Ima i jedna francuska. Nije jednostavno – rekao je Mali.

Vučić je rekao da je to važno za Loznicu, Zaječar, a biće i za Niš, Kragujevac…

Vučić je govorio o izgradnji čitavog kompleksa, posebno bazena.

Tu je prilika da možemo da napredujemo, ne samo dodatno u vaterpolu, već i u plivanju, umetničkom, skokovima… – rekao je Vučić.

– Time ćemo da očistimo i olakšamo brodovima na plovnom putu, da ne moraju da se muče sa sonarima. Mnogo je bezbednije za sve. Mogli ste da udarite taj brod, to bi eksplodiralo i nanelo ko zna kakvu štetu. To je početak čišćenja. Još dve i po godine sigurno to nećemo završiti – rekao je Vučić.

Foto: screenshot

.

Borićemo se za to da nam Sava i Dunav budu providni kao u Beču. Da probamo to da završimo pre nego što je Pariz sa Senom završio. To su ogromna ulaganja, stotine i stotine miliona evra.

– Došao sam ovde, ovo je praznik, to treba da slavimo. Ovo su ogromne stvari, ovo će biti ubedljivo najlepši stadion u regionu. Onda još malo da napredujemo u fudbalu, promenimo fudbalsku reprezentaciju. Kao što nas je danas Jokić obradovao – istakao je Vučić.

„Jokić je čudo“

Vučić je potom govorio i o pobedi Srbije nad Australijom u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama.

– Australijska ekipa je izuzetna, veoma su hrabri, borbeni na centarskim pozicijama. Tukli su Jokića, sudije su preskočile da sviraju faul na Dobriću… Ali, to je jedna sjajna ekipa sa Izuzetnim Milsom, imaju brzu divlju košarku, nije lako igrati protiv njih. Alal vera svim momcima, Jokiću, ono što je izveo sa onom rampom, dva puta izbijanjem lopte, protivničkim bekovima, čovek je čudo – rekao je Vučić o današnjoj pobedi košarkaša na Olimpijskim igrama protiv Australije.



Izvor

You may also like