Home Politika Đukanović o protestima u Novom Sadu: Ključna stvar je rušenje Vučića

Đukanović o protestima u Novom Sadu: Ključna stvar je rušenje Vučića

by euronet063


Vesti

Politika

Đukanović o protestima u Novom Sadu: Ključna stvar je rušenje Vučića

Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke, komentarisao je sinoćne proteste protiv litijuma koji su održani u Novom Sadu, i ocenio da je sociolog Jovo Bakić rasterao demonstrante.

.

Foto: Blic TV / Ringier

.

– Jovo Bakić je u Novom Sadu ogolio proteste. To nisu protesti protiv eksploatacije litijuma, jer to je samo izgovor, a ključna stvar je rušenje Aleksandra Vučića. Manipulisanjem u vezi sa litijumom kreatori protesta stvaraju naelektrisanu masu, koja ne želi da čuje struku, već je cilj da se ucenjuje država i da se dovede situacija do usijanja kako bi se stvorio ambijent da se vlast nasilno ruši. Protest polako preuzimaju ozbiljni antisrpski elementi, što se baš u Novom Sadu jasno pokazalo – napisao je Đukanović na društvenoj mreži „Iks“.

Blic preporučuje


PONUDIO SAM RAZGOVOR Vučić o protestima protiv rudarenja litijuma: „Jedan cilj rušenje Vučića, drugi podrška pojedinim zemljama koje ne žele da se Srbija ubrzano razvija“


Održani protesti protiv rudarenja litijuma u Novom Sadu, Obrenovcu, Kragujevcu i Bajinoj Bašti

Šta je pričao Bakić?

Bakić je bio poslednji govornik na skupu, a između ostalog je rekao da „dok nas ima, dok dišemo, borićemo se za naše vode, vazduh“.

– Robovi neka legnu i kažu dođite i gazite nas. Mi smo sinovi Svetozara Miletića, mi nećemo leći. Mi ćemo se boriti. Dokle ima u nama duha koji je pre 110 godina jednog Oskara Poćoreka proterao preko Drine ‘u tri lepe’. E tako ćemo i ovog Oskara. I ovaj mora da ide. Udruženi možemo sve, i proteraćemo i Oskara preko Drine i Rio Tinto – rekao je Bakić.

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Jovo Bakić

Proteste je sinoć komentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i ocenio da je „jedan cilj rušenje Vučića, a drugi je podrška pojedinim zemljama koje ne žele da dopuste da se Srbija ubrzano razvija i napravi značajnu razliku prema nekim drugim zemljama u regionu.“

– Vi ste rekli da to su skupovi zabrinutih, neki su zabrinuti. I zaista mi je veoma važno da se tim ljudima obratimo i da tim ljudima govorimo šta je istina, a šta nije. Pod jedan, bilo kakvog kopanja neće biti još dve godine. Dakle, potpuno je besmislena cela priča, podizanje panike i tako dalje. Dakle, to ljudi moraju da razumeju. Kada vi znate da nema kopanja najmanje dve godine, što ne prihvatate da razgovarate? – kazao je Vučić.

„Ponudili smo razgovor u Narodnoj skupštini“

Vučić je istakao da je i on kao predsednik spreman na dijalog o rudarenju litijuma.

– Ponudio sam ja razgovor. Ponudili smo razgovor u Narodnoj skupštini. Ponudili smo čak i referendum. Hoće li biti razgovora sa ljudima u Loznici, u Dolini Jadra, direktnih razgovora? Ja sam to ponudio već mnogo puta i rekao da svakog od njih želim da primim i da razgovaram, ali da razgovaram, a ne da razgovaram tako što ćete da govorite: „E ,Vučiću, doći ćemo sad pa ćemo motkom da uradimo to i to“. Nećete da uradite motkom ništa. Zna se šta je poštovanje zakona, zna se šta je poštovanje prava. To o motkama, Gadafi i ostali slučajevi o kojima maštate, o tome pričate već 12 godina, to se nikada više u Srbiji neće dogoditi. Imali smo tu nesreću da su najgori zavladali ovom zemljom 2000. godine motkama, ali su nekakav polulegitimitet imali, a onda se to sve vrlo teško i vrlo loše završilo za našu zemlju.



Izvor

You may also like