Home Politika Kurti: Otvaranje mosta na Ibru nije usmereno protiv bilo koga, a najmanje naših partnera

Kurti: Otvaranje mosta na Ibru nije usmereno protiv bilo koga, a najmanje naših partnera

by euronet063


Vesti

Politika

Kurti: Otvaranje mosta na Ibru nije usmereno protiv bilo koga, a najmanje naših partnera

Aljbin Kurti je izjavio da otvaranje mosta na Ibru u Mitrovici nije usmereno protiv bilo koga, a najmanje protiv kosovskih partnera, te da će nastaviti razgovore i koordinaciju sa njima.

Aljbin Kurti

Foto: Visar Kryeziu / Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Kurti je u uvodu 216. sednice Vlade Kosova rekao da je „Kosovo treba da ima normalne mostove – otvorene“.

Blic preporučuje

Sinoć smo razgovarali sa komandantom Kfora o otvaranju mosta preko Ibra, što smatramo fer, neophodnim i korisnim za sve. Pozdravili smo preliminarne izveštaje o proceni stabilnosti mosta, čije smo odgovarajuće rezultate juče odmah podelili sa komandantom Kfora i njegovim timom u duhu stalnih konsultacija i koordinacije – izjavio je Kurti, prenosi Koha.

„Verujemo da su sloboda kretanja i mir mogući“

Dodao je da veruje u slobodu kretanja i vladavinu prava.

Vlada i ja verujemo da su sloboda kretanja i vladavina prava s jedne strane i mir i bezbednost sa druge mogući zajedno. Nastavićemo razgovore i koordinaciju sa našim partnerima. Otvaranje mosta nije usmereno protiv bilo koga, a najmanje naših partnera. Kosovo je normalna država i njeni mostovi treba da budu normalni, što znači otvoreni – rekao je Kurti.

Predstavnici međunarodne zajednice kritikovali su Kosovo, opisujući plan kao „jednostranu i nekoordinisanu akciju“. Kfor je takođe saopštio da bilo kakvu odluku o otvaranju mosta treba doneti isključivo u dijalogu.



Izvor

You may also like