Home Politika Izbori Niš: Dr Dragan Milić protiv blokada i protesta, otkrio naredne korake opozicije

Izbori Niš: Dr Dragan Milić protiv blokada i protesta, otkrio naredne korake opozicije

by euronet063


Vesti

Politika

Izbori Niš: Dr Dragan Milić protiv blokada i protesta, otkrio naredne korake opozicije

Dr Dragan Milić, lider istoimene grupe građana, poručio je nakon maratonske sednice Skupštine grada Niša da će se niška opozicija „ćerati još“ sa vladajućom koalicijom i nastaviti pravnu borbu. Kada je na X mreži dobio kritike da je ta borba jalova, ponovio je da je i dalje protiv blokada i protesta, i dodao da je opozicija u Nišu „nešto uradila“ i „oslobodila Medijanu“.

Milić u klinču sa predstavnicima vladajuće koalicije na maratonskoj konstitutivnoj sednici gradske skupštine

Foto: Branko Janačković / Ringier

Milić u klinču sa predstavnicima vladajuće koalicije na maratonskoj konstitutivnoj sednici gradske skupštine

Skoro dvoipomesečna postizborna saga u Nišu dobila je epilog u noći između ponedeljka i utorka kada je nakon konstitutivne sednice gradske skupštine koja je trajala čak 18,5 sati izabran za gradonačelnika Dragoslav Pavlović, kandidat vladajuće koalicije oko SNS-a.

Blic preporučuje

„Ćeraćemo se još do konačne pobede“

To, ipak, nije obeshrabrilo Dragana Milića koji je sve vreme nakon izbora zagovarao pravnu borbu opozicije da dokaže da je na poslednjim izborima dobila, kako kaže, 3.332 glasova više od vladajuće koalicije.

– „Ćeraćemo se još” do konačne pobede koja će doći kad tad…. Nekome su argumenti pesnice i prevare pod okriljem noći… nekome pravda i zakon… unapred se zna šta će pobediti… Skupštinska “rasprava” sa nosiocima ruske fantomske liste i liste SNS koalicije u Nišu….- napisao je Milić na X profilu.

Pritom je podelio fotografiju na kojoj je licem u lice sa Tihomirom Perićem, odbornikom Ruske stranke koja zajedno sa koalicijom oko SNS-a čini vladajuću većinu u Nišu.

Iako je Gradska izborna komisija donela konačnu odluku o dodeli mandata na osnovu koje je koalicija oko SNS-a zajedno sa Ruskom strankom formirala vlast u Nišu, Milić i dalje ne odustaje od pravne borbe.

„Ne glumite Koštunicu, strategija vam ne valja“

Zbog toga su na X mreži stigle i kritike Miliću.

– Doktore, ako sam ja u Šapcu znao pre mesec dana ko će biti gradonačelnik Niša, siguran sam da ste znali i Vi. Ne glumite Koštunicu. Strategija Vam ne valja – napisao je jedan korisnik X mreže,

Lider niške opozicije je na to odgovorio.

Foto: Branko Janačković / Ringier

Milić i dalje smatra da je strategija blokada loša

Možda vi u Šapcu znate više od nas ostalih u Srbiji šta znači da imate dobre veze sa vlašću. Ja ne glumim nikoga i ova komparacija nije na mestu. Strategija možda nije dobra, ali ćemo je nastaviti. Lično mislim da je strategija blokada loša, ali će možda u Šapcu uspeti. Držim vam palčeve – poručio je Milić.

„Nedeljama se ko papagaj ponavljali, a ovi vam konstituisaše vlast“

Na to se nadovezao novi kritičar opozicije.

– Očigledno da vam strategija ne valja. Nedeljama ste ko papagaj ponavljali da ste dobili tri hiljade i nešto glasova više, a ovi vam konstituisaše vlast u gradu – prokomentarisao je još jedan „tviteraš“.

Na pitanje da li je opozicija iscrpla mogućnost pravne borbe za vlast Milić je odgovorio „nismo“. Međutim, nije otkrivao dalje korake te borbe.

„Pre će biti da su demonstracije i blokade jalove ili možda grešim“

Zbog toga je stigla još jedna kritika da je takav način borbe „jalov“. I na to je Milić reagovao.

– Ne bih se složio uz dužno poštovanje. Nešto smo u Nišu uradili. Oslobodili Medijanu, a u gradu bitka u skupštini koja će biti neprekidna i intenzivna. Ne videh da su demonstracije i blokade dale rezultat. Pa evo i ova poslednja prošle subote. Pre će biti da je ovo jalovo Ili grešim – upitao je Milić.

Lider niške opozicije dobio je i „savetnike“ na X mreži koji su mu, između ostalog, poručili da je potreban „pritisak sa svih strana i u institucijama i na ulici“.

Foto: Branko Janačković / Ringier

Milić kaže da je opozicija u Nišu, ipak, nešto uradila

Blokade su izum režima kako bi se učesnici blokada (uglavnom opoziciono nastrojeni ljudi) ogadili onoj većini stanovništva koja ne haje za politiku i koja sada glasa za SNS. Ukoliko ne pridobijemo te ljude do promena neće doći. Ostali pritisci svakako. Svakog dana gde god je moguće – zaključio je Milić.



Izvor

You may also like