Home Politika Doček olimpijaca u Beogradu Vučić: „Zna se ko je bolji od Drim tima, Alkarasa i Nadala“

Doček olimpijaca u Beogradu Vučić: „Zna se ko je bolji od Drim tima, Alkarasa i Nadala“

by euronet063


Vesti

Politika

Doček olimpijaca u Beogradu Vučić: „Zna se ko je bolji od Drim tima, Alkarasa i Nadala“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je večeras učesnike Olimpijskih igara i članove stručnog štaba u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu.

.

Foto: Vladimir Šporčić, Screenshot / Ringier

.

Vučić je rekao da je ovo jedan od najlepših trenutaka.

Blic preporučuje


Vučić čestitao Aleksandri Perišić na osvajanju srebrne medalje na OI: „Radujemo se uspehu i čekamo nova odličja na budućim takmičenjima“

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug/AP

.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug/AP

.

– Obavljati dužnost predsednika Srbije je najčasnija dužnost, ponosan sam na to. Želim da vam čestitam na medaljama, i što ste taj uspeh podelili sa nama. Čitava jedna zemlja, njenih 7 miliona ljudi, ne samo da su osetili ponos i radost, nego su se i zahvaljujući vama popeli na sam vrh, onaj sa čega čitav svet ne izgleda ni tako velik ni tako nedostižno. Napravili ste prvake i pobednike od svakog od nas, ubedili ste nas da možemo. Pomogli ste nam da verujemo da možemo sve. Svaki građanin ove zemlje danas nosi medalju, zahvaljujući vama. Snagu ste nam dali, hvala vam. Kada mali broj uradi toliko mnogo za čitav jedan narod. I neću da vam kažem koliko su se ljudi u Srbiji nervirali za svaki koš, poen, i koliko su vas bodrili i koliko vas vole. To ćete videti večeras, ali i svakog dana u životu od danas pa nadalje. Ali smo dali sve što smo u ovom trenutku mogli, ali ćemo gledati da to bude više u budućnosti. Krenule su pripreme za Los Anđeles 2028. godine. I hoću da se zahvalim i košarkašima koji su bili bolji, verovatno, i vi ste pobedili taj tim de facto, i čestitam vam na tome. I ne razumete šta ste učinili za državu ali i za nas u Evropi. Beskrajno hvala Zorani i Damiru, Aleksandri, Novaku, koji su nas obradovali pojedinačnim medaljama. A vaterpolistima ne znam šta da kažem, sve ste promenili, pokazali ste energiju i znanju. Kapa dole za taktiku, za sve što ste uradili. Ne znam da li znate kakvo je slavlje u Srbiji bilo – rekao je Vučić.

Foto: screenshot

.

Vučić je rekao da su Hrvati već počeli da slave, a onda su naši vaterpolisti stupili na scenu.

„Ulagaćemo u vas više nego ikad“

– Hvala vam na tome što ste ovoj zemlji omogućili tu radost i tu veliku pobedu. Hvala svim našim borcima i sportistima. Znam koliko je poraz lična stvar, zato hoću da se zahvalim svima vama, koji su učestvovali u jednoj zajedničkoj, velikoj pobedi. Danas smo bili 27. u svetu, da smo imali malo sreće, u dva-tri navrata, da nije bilo sudijske nepravde, siguran sam da smo mogli u prvih 20 — što za malu Srbiju znači da je sportska velesila. Ali hvala svima koji su učestvovali, hvala vama iz saveza, da vidimo šta je to što još možemo da učinimo. Sve nagrade su isplaćene, još košarkašima sutra, ali to je obaveza države i time pokazujemo koliko to nama znači. Dužni smo vam i ulagaćemo u vas više nego ikada, znajući da ono što radite nije malo i nikada neće imati cenu. Hvala vam na svakom danu borbe, tokom priprema, do toga što ste na sebe prihvatili teret i nervozu i straha i treme tokom ovog teškog takmičenja, hvala vam za svaku suzu i kap znoja, za ogromnu borbenost i što toliko volite Srbiju. Sve najbolje vam želim – rekao je Vučić.

– Svaki građanin ove zemlje danas nosi medalju — i zna da je bolji od „drim tima“, da je na šljaci jači od Alkarasa i od Nadala, da je sa pištoljem brži od senke i da su biblijski potop preživeli samo oni sa barke i nešto Srba vaterpolista – rekao je Vučić.

Vučić se rukovao sa svima i uputio im reči zahvalnosti i podrške.

Najpre je pozdravio vaterpoliste, potom Aleksandru Perišić, Zoranu Araunović i Damira Mikeca.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: screenshot

.

Foto: Tanjug / screenshot

Vučić i Jokić

Vučić je potom čestitao i košarkašima, na čelu sa Bogdanovićem Jokićem i selektorom Pešićem.

Novak Đoković je dobio aplauz od svih prisutnih kada se pojavio i rukovao s Vučićem.

Foto: screenshot

.

Osvajačima olimpijskih medalja biće večeras priređen svečani doček ispred Starog dvora u Beogradu u 20 časova, a građanima će se obratiti zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajačica srebrne medalje u taekvondu Aleksandra Perišić, bronzani košarkaši, a očekuje se potvrda osvajača zlatne medalje u tenisu Novaka Đokovića.

Doček srpskih Olimpijaca pratite u našoj odvojenoj vesti.



Izvor

You may also like