Home Politika Uhapšeni muškarac koji je započeo tuču na Gazeli tokom protesta dobiće uslovnu kaznu

Uhapšeni muškarac koji je započeo tuču na Gazeli tokom protesta dobiće uslovnu kaznu

by euronet063


Vesti

Politika

Uhapšeni muškarac koji je započeo tuču na Gazeli tokom protesta dobiće uslovnu kaznu

Petar Đ. (40) koji je na Gazeli napao okupljene građane na protestu protiv iskopavanja litijuma priznao je krivicu za nasilničko ponašanje zbog čega je dobio uslovnu kaznu od osam meseci zatvora u roku od tri godine i novčanu kaznu od 10.000 dinara.

.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ističu da je, prema sporazumu koji je predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljeni priznao izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Blic preporučuje


Uhapšen muškarac koji se tukao na Gazeli tokom protesta: Određen mu pritvor od 48 sati

Petar Đ. prethodno nije osuđivan krivično.

Koristio sirenu kako bi rasterao okupljene, a potom započeo tuču

On je priznao navode krivične prijave da je 10. avgusta u 21:25 časova na mostu Gazela, gde je u toku bio protest “Rudnika neće biti”, koristio zvučnu sirenu na svom vozilu kada mu se u jednom trenutku obratio vozač iz drugog vozila D.R. rečima “šta sviraš”.

Nakon toga Petar Đ. je svojim vozilom preprečio put, izašao iz vozila i došao do vozila D.R. pa je otvorio vozačeva vrata i D.R. zadao više udaraca rukama i nogama u predelu tela, kada su im pritrčali okupljeni građani u nameri da prekinu dalji fizički kontakt.

Napao i jednog od učesnika protesta

Petar Đ. je potom zadao udarac i jednom od građana, pa se vratio do vozila u kojem se nalazio D.R. i zadao mu još udaraca nogom u predelu tela, nakon čega se vratio u svoje vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ponovo ističe da je nasilje na ulicama glavnog grada nedopustivo i zakonom zabranjeno, te da će svako ko mu pribegne biti procesuiran u skladu sa zakonom.



Izvor

You may also like