Home Politika Šef CIA se sastao s Kurtijem u Vladi u Prištini

Šef CIA se sastao s Kurtijem u Vladi u Prištini

by euronet063


Vesti

Politika

Šef CIA se sastao s Kurtijem u Vladi u Prištini

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns sastao se sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u zgradi Vlade u Prištini.

Vilijam Barns

Foto: MARK SCHIEFELBEIN / Tanjug/AP

Vilijam Barns

Sastanku prisustvuju američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer i kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

Blic preporučuje


U JEDAN DAN STALE DVE VAŽNE POSETE Zvaničnik NATO i direktor CIA u isto vreme u Beogradu: Susret misteriozan kao sama TAJNA SLUŽBA, evo gde je njegova sledeća stanica


Direktor CIA Vilijam Berns dolazi u Beograd

Berns se juče sastao sa predsednicom Kosova Vljosom Osmani. Osmani je, povodom sastanka koji je juče u Predsedništvu održala sa šefom CIA Vilijamom Bernsom, istakla da je savez sa SAD garancija za bezbednost, mir i uspeh.

Osmani je na Fejsbuku podelila fotografiju sa Bernsom sa jučerašnjeg sastanka, i navela da joj je bilo zadovoljstvo da šefu CIA poželi dobrodošlicu.

– Savez sa SAD, garancija za bezbednost, mir i uspeh. Zadovoljstvo mi je bilo da poželim dobrodošlicu šefu američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), ambasadoru Vilijamu Bernsu, juče u Republici Kosovo – istakla je Osmani.

Pre posete Kosovu boravio je u Sarajevu i Beogradu. Poseta šefa CIA, prema mišljenju stručnjaka za bezbednost, dokazuje da su SAD posvećene bezbednosti regiona Zapadnog Balkana.



Izvor

You may also like