Home Politika Vučić sa ambasadorom Egipta o saradnji i predstojećoj poseti Kairu

Vučić sa ambasadorom Egipta o saradnji i predstojećoj poseti Kairu

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić sa ambasadorom Egipta o saradnji i predstojećoj poseti Kairu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Egipta Basela Salaha sa kojim je, kako je preneo, razgovarao o najvažnijim bilateralnim pitanjima, kao i planovima koje će sa predsednikom Al Sisijem konkretizovati tokom predstojeće posete Egiptu.

Aleksandar Vučić  i Basel Salah

Foto: screenshot

Aleksandar Vučić i Basel Salah

Vučić i Salah su razgovarali i o globalnim izazovima i njihovim implikacijama po međunarodne odnose.

Blic preporučuje


Dačić zahvalio ambasadoru Egipta na razumevanju po pitanju KiM (FOTO)


PRIJEM POVODOM DANA REVOLUCIJE Svečanost u ambasadi Egipta pet dana nakon istorijske posete predsednika Al Sisija Beogradu

– Naglasio sam da Srbija u regionu Zapadnog Balkana, kao i Egipat na Bliskom istoku, predstavljaju stubove stabilnosti i razvoja, te da je i u tom smislu naša saradnja od ogromnog značaja u širem geopolitičkom kontekstu – napisao je Vučić na instagram profilu @buducnostsrbijeav.

Upravo iz tog razloga, kako je naveo, izrazio je nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama.

Istakao je i da su odnosi Srbije i Egipta zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva, ali i da ekonomska saradnja još uvek ne prati nivo političkog dijaloga, te je predložio da investicije i zajednički rad na velikim projektima od obostranog interesa budu jedna od najvažnijih tema tokom njegove posete Kairu.

(Tanjug)Izvor

You may also like