Home Politika NATO razočaran jučerašnjim akcijama kosovske policije

NATO razočaran jučerašnjim akcijama kosovske policije

by euronet063


Vesti

Politika

NATO razočaran jučerašnjim akcijama kosovske policije

NATO je saopštio da je veoma razočaran jučerašnjim akcijama takozvane kosovske policije na severu Kosova i Metohije koje, kako je rečeno, nisu koordinisane sa KFOR-om, uprkos ponovljenim obećanjima da će to učiniti.

.

Foto: Ringier

.

– Potrebna je deeskalacija i puno angažovanje u dijalogu sa EU – napisala je na platformi X portparol NATO-a Fara Daklala.

Blic preporučuje


DRAMA NA SEVERU KIM Kosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine (FOTO)


„SMISAO JE DA ZAUZMU NEKU SOBU, I ŠTA ONDA?“ Vučić iz Praga o potezima Prištine: Slika sve jasnija, ceo svet razume ko je taj ko PRAVI PROBLEME (VIDEO)

U saopštenju se navodi i da je KFOR u potpunosti spreman da održi svoj mandat na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 za sve zajednice na KiM. Kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O’Brajen zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da prekine nekoordinisane i provokativne akcije, koje, kako je naveo, „negativno utiču na partnerstvo“ SAD i Prištine.



Izvor

You may also like