Home Politika Džejms O’Brajan: Pozivamo Kurtija i njegovu vladu da prekinu nekoordinisane akcije

Džejms O’Brajan: Pozivamo Kurtija i njegovu vladu da prekinu nekoordinisane akcije

by euronet063


O’Brajan je naveo da su SAD zabrinute zbog nastavka nekoordinisanih i provokativnih akcija Vlade Kosova.

Blic preporučuje


„NIJE KOORDINISANO SA MEĐUNARODNOM ZAJEDNICOM“ Ambasada SAD oštro osudila upade kosovske policije u srpske opštine: „Ponavljamo razočarenje akcijama Vlade Kosova“


DRAMA NA SEVERU KIM Kosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine (FOTO)


„MORAJU DA SE POSVETE“ O’Brajan: Beograd i Priština da rešavaju problem pod okriljem EU

Kao što je to jasno u saopštenju Ambasada SAD na Kosovu, SAD su zabrinute zbog nastavka nekoordinisanih i provokativnih akcija Vlade Kosova. Cenimo rad onih, uključujući Euleks i Kfor, koji sprečavaju nasilje i pozivaju na kontinuiranu uzdržanost od svih uključenih i pogođenih. Pozivamo premijera Kurtija i njegovu vladu da se konsultuju i koordiniraju sa međunarodnom zajednicom i da prekinu nekoordinisane akcije koje negativno utiču na naše partnerstvo – napisao je O’Brajan na društvenoj mreži „X“.

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije upali su juče posle podne u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu – Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek istakao je da jučerašnji upad u institucije Republike Srbije pokazao da Aljbin Kurti ne želi ni institucije Srbije, ni Zajednicu srpskih opština, a ni Srbe na Kosovu, posebno na severu.

(Kosovo online)



Izvor

You may also like