Home Politika Kfor o povećanju broja karabinjera na mostu na Ibru: Periodične obuke za testiranje starih procedura

Kfor o povećanju broja karabinjera na mostu na Ibru: Periodične obuke za testiranje starih procedura

by euronet063


Vesti

Politika

Kfor o povećanju broja karabinjera na mostu na Ibru: Periodične obuke za testiranje starih procedura

Misija Kfor na Kosovu saopštila je da su dodatna angažovanja na mostu na Ibru „deo periodične obuke koju Kfor sprovodi da bi testirao svoje stare procedure i zaštitio najviše operativne standarde“.

Pojačane snage Kfora u Severnoj Mitrovici.jpg

Pojačane snage Kfora u Severnoj Mitrovici.jpg

Iz Kfora kažu da su na glavnom mostu preko reke Ibar privremeno smeštena dodatna sredstva koja pripadaju Multinacionalnoj specijalizovanoj jedinici Kfora (MSJ).

Blic preporučuje

Kfor dalje navodi da su dodatna angažovanja na mostu na Ibru deo periodične obuke koju „Kfor sprovodi da bi testirao svoje stare procedure i zaštitio najviše operativne standarde“.

Kfor takođe održava stalno prisustvo na glavnom mostu preko reke Ibar u Mitrovici i nastavlja da sprovodi redovne patrole u okolnim područjima. Kfor prati bezbednosnu situaciju na severu Kosova i ostaje u pripravnosti. Odlučan je da preduzme sve neophodne mere kako bi nastavio da ispunjava svoj mandat UN i da odgovori na svaki dalji relevantan razvoj događaja – navodi se u odgovoru Kfora Kljanu Kosova.

Vežbe počele nakon upada kosovske policije na sever KiM

Iz ove Nato misije takođe navode da Kfor potvrđuje svoju nepokolebljivu posvećenost da doprinese bezbednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno, pod mandatom UN.

Foto: Ringier

Nakon vežbe KFOR.a na mostu na Ibru ostala su dva oklopna vozila i tri džipa

Podsetimo, jutros posle devet časova pripadnici italijanskog kontingenta Kfora, Karabinjeri, sa nekoliko oklopnih vozila i džipova stigli su na most na Ibru, gde su napravili dva kordona.

Vežbe na mostu na Ibru Kfor je počeo da sprovodi nakon upada Kosovske policije u zgrade Privremenih organa opština na severu Kosova.

(Kosovo online)



Izvor

You may also like