Home Politika Vučić na otvaranju Doma zdravlja u Republici Srpskoj: Poštujemo Dejton, nikada nećemo dozvoliti egzistencijalni ugrožavanje i pogrom Srba, nikome

Vučić na otvaranju Doma zdravlja u Republici Srpskoj: Poštujemo Dejton, nikada nećemo dozvoliti egzistencijalni ugrožavanje i pogrom Srba, nikome

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić na otvaranju Doma zdravlja u Republici Srpskoj: Poštujemo Dejton, nikada nećemo dozvoliti egzistencijalni ugrožavanje i pogrom Srba, nikome

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju Doma zdravlja „Srbija“, u Stanarima u Republici Srpskoj, neposredno uz regionalni put Doboj-Prnjavor.

.

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić / Tanjug

.

Njemu je uručena povelja, a tom prilikom Vučić je rekao da je za njega ogromna čast što je na otvaranju velelepnog Doma zdravlja.

Blic preporučuje


Vučić danas na svečanom otvaranju Doma zdravlja „Srbija“ u Republici Srpskoj

Republika Srbija uložila je 1,8 miliona evra, nastavićemo to da činimo sa najvećom srećom, pažnjom i ljubavlju. Ne možemo da opišemo koliko vi nama pomažete opstankom na ognjištu i ljubavlju prema Srbiji – rekao je Vučić.

Kako je rekao, „nikada nećemo dozvoliti egzistencijalni ugrožavanje i pogrom Srba, nikome“.

– Poštujemo Bošnjake, Hrvate, Albance i nemamo ništa protiv drugih ali želimo i da naš narod bude svoj na svome i da poštujemo Dejton, te da Srbi ne budu uvek krivi za sve i da kidišu na Srbiju i RS... Srbija će biti i ostati garant mira i postojanja RS – naglasio je Vučić.

Rekao je da samo razmišljaju o miru i ekonomsko rastu, da je Srbija tu i kad je teško.

– Pripadamo istom narodu, naša je obaveza da budemo uz svoj narod i kada je lako i kad je teško – kazao je on.

Upitan da prokomentariše pisanja medija da su Sonja Biserko i Nenad Čanak obavestili kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Beograd sprema preseljenja Srba na sever Kosova, rekao da „mu na pamet ne bi palo da tako nešto smisli“.

– Kao mali gledao sam cirkus Medrano i Moskovski, najbolji u to vreme, ali ovakvog cirkusa kakvog su u stanju da prve Kurti i njegove zadnjeg dela leđa muve, Biserko i Čanak, takav cirkus još nisam gledao. Srbi sa Kosova i Metohije ostaju na Kosovu i Metohiji. Na pamet mi ne bi palo da tako nešto smislim – kazao je Vučić.

Za njega je cilj, kako je rekao, da svi zajedno živimo u miru.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

.

Gradnju Doma zdravlja površine oko 1.700 metara kvadratnih finansirala je Vlada Srbije. Dom zdravlja, za koji je kamen-temeljac postavljen 15. jula 2022, sa 59 zaposlenih pruža zdravstvene usluge za oko 5.400 pacijenata.

Okupljenim građanima na početku su se obratili načelnik opštinske uprave i predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, inače lekar, koji je rekao da su Stanari imali najgori dom zdravlja u Srpskoj, a sad imaju najbolji i najsavremeniji.

On je ispričao i kako su mu lekari pre niza godina tražili široku selotejp traku kad ih je pitao šta im treba.

– Zašto? Da bi zalepili prozore da im prašina od rudničkog kopa ne ulazi u ordinacije. A sada je potpuno drugačije – rekao je Vučić.

Stevandić je kazao i da Vučiću skida kapu i da sve što je u RS uradio ostaće uklesano u kamenu.

– I ne samo ovo nego sve što je uradio u Srpskoj, potom je pomenuo i Drvar gde 106 žena koje rade u fabrici Jumko ima sigurnu platu – rekao je Stevandić.

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić / Tanjug

.

Stevandić je kazao i da u ovo vreme nesigurnosti i neizvesnosti „jedino što je izvesno i večno jeste Srbija.“

Prisustvo otvaranju ove zdravstvene ustanove najavili su i predsednik RS Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.



Izvor

You may also like