Home Politika Vučić o Putinovom pozivu: Niti želim šta da odbijam, niti želim šta da prihvatim

Vučić o Putinovom pozivu: Niti želim šta da odbijam, niti želim šta da prihvatim

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić o Putinovom pozivu: Niti želim šta da odbijam, niti želim šta da prihvatim

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas obilazak Podrinja, tokom koje obilazi radove na graničnom prelazu Karakaj.

.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

Prokomentarisao je pisanje pojedinih medija da je rekao – „njet Putinu“ i odbio poziv predsednika Rusije Vladimira Putina da prisustvuje samitu Briksa.

Blic preporučuje


VUČIĆ NASTAVLJA POSETU PODRINJU Predsednik spremio uštipke za decu u Brezjaku: „Uskoro značajna podrška za opremanje škole“


Vučić u Malom Zvorniku obilazi radove na mostu na Drini: Problem bila armatura

– Video sam da su neki pisali da sam odbio, neki da sam prihvatio. Rekao sam videćemo, samo sam rekao da postoji unapred zakazane posete, i posle toga sam rekao videćemo. Nema sumnje da je važan poziv, kao što imamo i važne zakazane posete. Niti želim šta da odbijam, niti želim šta da prihvatim – kazao je Vučić.

Kazao je da će odluka o tome biti doneta u periodu od 10. do 15. oktobra.

Ponosi se, kako kaže, što vodi nezavisnu politiku.

– Srbija se nalazi na evropskom putu, ali ima svoju glavu i politiku – kazao je Vučić.

Upitan da prokomentariše pisanja da je pravljenjem palačinki u kuhinji kasarne „Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici skrenuo pažnju sa neprijatnih tema, Vučić je rekao da to nijednom nije uradio.

– A sa čega, kada sam ovde i svima odgovaram? Sutra će da bude dan za neprijatne teme, videćete zbog čega, i videćete da neću bežati od neprijatnih tema. Nisam pobegao ni od jedne teške teme, niti ću ikada – kazao je Vučić.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

„Sutra dan za neprijatne teme“

Kazao je da to opozicija nikada neće razumeti, jer su svi oni bežali i skretali sa tema i poturali druge da se time bave.

– Narod to vidi i prepoznaje. Nisam pobegao nikada ni od Kosova i Metohije. Nikada nisam pobegao ni od teme Srba Zapadno, Drine, pre svega Republike Srpske. Nikada ni od teme Srpskog naroda u Crnoj Gori. Nikada nisam pobegao od teme NATO, ne NATO, ne znam ni ja šta sve. Ne postoji, ni od teme poplava, ni od teme korona. Nisam pobegao ni od teme litijum. Nikada nisam pobegao ni od jedne teme, već sam uvek bio u srcu problema, želeći da zajedno sa narodom i građanima te probleme rešavamo – poručio je Vučić

Pročitajte još

Ponovio je da će sutra imati neprijatne teme, o kopanju litijuma.

– Imaćemo i ljude koji su protiv, koji su za, i važne ljude iz inostranstva. Da vidimo različite stvari, različita viđenja po tom pitanju. Pa da vidimo, da se svi suočimo. Ali razgovorom. A ne sekirama, motkama i ne znam ni ja čime. Pošto ljudi u ovoj zemlji će razgovorom da rešavaju stvari i probleme. Tako se to rešava u normalnim zemljama – rekao je Vučić.

„Srbija i Srpska imaju ozbiljnu vezu“

Govoreći o odnosima Srbije i Republike Srpske imaju ozbiljnu vezu koja ih spaja i da je na današnjoj vlasti da sarađuju i da grade.

– Posljednjih godina izgradili više veza i mostova nego u prethodnih 100 ili 200 godina – kazao je Vučić.

Radove na rekonstrukciji mosta u Malom Zvorniku, a potom i destileriju u Bajinoj Bašti Vučić će obilazi zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa njima je i ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Za 11.40 predviđen je obilazak destilerije TIM u selu Pilica kod Bajine Bašte, nakon čega je u 13.30 zakazan razgovor sa ribolovcima i ručak u Malom Zvorniku.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

Vučić će se sastati i sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom, a početak sastanka najavljen je za 16:30, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Program posete:

09:00 – Obilazak radova na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj

11:40 – Obilazak destilerije TIM

13:30 – Razgovor sa ribolovcima i ručak u Malom Zvorniku

16:30 – Sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom



Izvor

You may also like