Home Politika Gašić kandidatima za specijalne jedinice: Pokažite da zaslužujete zvanje elite

Gašić kandidatima za specijalne jedinice: Pokažite da zaslužujete zvanje elite

by euronet063


Vesti

Politika

Gašić kandidatima za specijalne jedinice: Pokažite da zaslužujete zvanje elite

Ministar odbrane Bratislav Gašić zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je danas kandidate za prijem u specijalne jedinice, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu i poručio im da pokažu da zaslužuju zvanje elite.

.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije / Tanjug

.

Gašić se obratio kandidatima za specijalne jedinice, koji se nalaze na osnovnoj obuci, i istakao da je njihova odluka da se prijave na konkurs i zasluže mesto u stroju odabranih vredna poštovanja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Blic preporučuje


U Nišu obeleženo 185 godina sanitetske službe: Prisustvovao i ministar Gašić (FOTO)

On je naglasio da je potrebno da svaki kandidat dokaže svoje sposobnosti da bi na ramenima poneli ambleme 72. brigade za specijalne operacije ili Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“.

– Vaši instruktori će pred vama postavljati zahteve i prepreke sa kakvim se, verovatno, nikad u svom životu niste suočili. Proverićete vašu snagu, izdržljivost i mentalnu sposobnost. Kada jednog dana postanete njihove kolege, shvatićete zašto je to bio jedini put. Razumećete i cenićete vrednosti svoga zvanja i statusa – rekao je Gašić.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije / Tanjug

.

On im je poručio da, kada im bude najteže, sete se „pradedova koji su baš preko ovih brda i njiva u talase Drine naterali falange moćne Austrougarske carevine“.

Ministar odbrane istakao je da će oni koji uspešno savladaju selektivnu obuku, sa ponosom nositi oznake pripadnika naših elitnih jedinica.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije / Tanjug

.

On je naveo da ukoliko neko ipak ne zadovolji oštre zahteve selektivne obuke Vojske Srbije pružiće im šansu da se ostvare kao profesionalni vojnici u drugim rodovima, službama i specijalnostima, a vremenom i novu priliku da izbore mesto u stroju specijalnih jedinica.

Ministar je svim kandidatima poručio je da su svoju ljubav prema Srbiji dokazali stupajući u ovaj stroj i tom prilikom zahvalio njima i njihovim roditeljima koji su ih odgajili kao čestite i hrabre ljude.

– Na predstojećoj obuci, želim vam čelično zdravlje i vojničku sreću. Budite snažni i odvažni. Pokažite da zaslužujete zvanje elite – istakao je ministar odbrane.

(Tanjug)



Izvor

You may also like