Home Politika Vučić se oglasio nakon sastanka sa Žiofreom (FOTO)

Vučić se oglasio nakon sastanka sa Žiofreom (FOTO)

by euronet063


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuela Žiofrea.

ПОЗВАО САМ ЕУ И ЗЕМЉЕ ЧЛАНИЦЕ ДА СЕ ХИТНО СУПРОТСТАВЕ САМОВОЉИ ПРИШТИНЕ: Вучић се огласио након састанка са Жиофреом (ФОТО)

Foto: Printskrin

Sa Žiofreom je predsednik razgovarao o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, odnosima Srbije i EU, kao i koracima koje Srbija preduzima na evropksom putu. O tome je obavestio javnost na zvaničnom Instagram nalogu:

– Sa ambasadorom Žiofreom razgovarao sam o situaciji na Kosovu i Metohiji, odnosima Srbije i EU, kao i o koracima koje preduzimamo u cilju napretka na našem evropskom putu – napisao je predsednik.

– Pozvao sam EU i zemlje članice da se hitno i kroz konkretan angažman suprotstave samovolji Prištine, koja ugrožava bezbednost srpskog naroda i stabilnost celog regiona.

– Zahvalio sam ambasadoru na svemu što EU radi, posebno u oblasti investicija, ekonomskih i društvenih integracija i podrške našim reformama. U fokusu razgovora bila je realizacija projekata predviđenih evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, koji bi trebalo da umnogome doprinese približavanju regiona i EU i boljem životu svih naših građana – stoji u objavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like