Home Politika Aleksandar Jovanović Ćuta: Opozicija će negde pobediti na izborima

Aleksandar Jovanović Ćuta: Opozicija će negde pobediti na izborima

by euronet063


Vesti

Politika

Aleksandar Jovanović Ćuta: Opozicija će negde pobediti na izborima

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, uveren je da će na lokalnim izborima 2. juna, „opozicija negde pobediti“.

.

Foto: Milan Ilić / RAS Srbija

.

Kako je rekao, do pobede opozicije moglo bi da dođe u beogradskim gradskim opštinama Stari grad, Savski venac, Vračar, a možda i u Novom Sadu i Nišu.

Blic preporučuje

To bi stvarno bila velika pobeda, da dokažemo i sami sebi i građanima da nije naučna fantastika da Vučić negde izgubi – poručio je Jovanović.

Lider Ekološkog pokreta je dodao da je „do povlačenja pojedinih listi došlo jer se vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem uplašila gubitka izbora u pojedinim opštinama“.

„Ne bih se upuštao u zakone, oni se tumače ovako i onako“

Poručio je i da je „zakon koji definiše pravo da se neko kandiduje na nekoj opštinskoj listi jeste Zakon o lokalnim izborima i da u njemu jasno piše da neko ko ima prebivalište na nekoj opštini ima pravo tu i da se kandiduje“.

Ali ne bih se upuštao u zakone, oni se ovde tumače ovako i onako. Ovde zakon sprovodi Aleksandar Vučić, a suština je u tome da se on uplašio gubitka – naglasio je Jovanović.

Potkačio Miloša Jovanovića, Ponoša i Đilasa

Osvrnuo se i na bojkot izbora i potkačio dojučerašnje koalicione saradnike iz „Srbije protiv nasilja“, ali i lidera koalicije NADA.

Aleksandar Jovanović Čuta je potkačio i bivše koalicione saradnike zbog bojkota izbora

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Aleksandar Jovanović Čuta je potkačio i bivše koalicione saradnike zbog bojkota izbora

Ako neko želi da se povuče iz ovih izbora i da poziva na bojkot, neka to uradi u Novom Sadu i svuda gde se kandidovao. Tu mislim na Miloša Jovanovića, Zdravka Ponoša (predsednika stranke Srbija srce) i Dragana Đilasa (predsednika Stranke slobode i pravde) – podvukao je Jovanović.

(N1)



Izvor

You may also like