Home Politika Aleksandar Vučić poruučuje: ‘Važno je otvoriti iskren dijalog sa Hrvatskom

Aleksandar Vučić poruučuje: ‘Važno je otvoriti iskren dijalog sa Hrvatskom

by euronet063


Vesti

Politika

Aleksandar Vučić poruučuje: ‘Važno je otvoriti iskren dijalog sa Hrvatskom

Vučić istakao važnost otvaranja iskrenog dijaloga i popravljanja odnosa sa Hrvatskom

Izrazio uverenje da će Srbiju i Hrvatsku čekati bolji odnosi u budućnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je hrvatski premijer Andrej Plenković na samitu Ukrajina – Jugostična Evropa u Dubrovniku govorio o agresiji iz 1991. i da mu je odgovorio da Srbija potpuno vidi stvari drugačije u odnosu na Hrvatsku.

.

Foto: Arda Kucukkaya / Profimedia

.

„Biću sasvim otvoren, pre svega, zbog srpskih novinara ovde. Za nas je važno da otvorimo iskreni dijalog sa Hrvatskom i, bez obzira na mnoge od nas koji zbog svojih, možda i ličnih razloga, ne mogu uvek i potpuno blagonaklono da gledaju na takvo popravljanje odnosa, važno je da te odnose popravljamo“, rekao je Aleksandar Vučić novinarima u Dubrovniku .

Blic preporučuje


OVO JE TEKST „DUBROVAČKE DEKLARACIJE“ O UKRAJINI Vučić tražio da se neke stvari izmene: „Da nisu izmenili, baš mene briga za njihove deskripcije“


USVOJENA DEKLARACIJA Samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Dubrovniku: OSUDA RUSKE AGRESIJE I PODRŠKA NEZAVISNOSTI ZEMLJE

On je poručio i da je važno da te odnose gradimo na drugačiji način i da otvorimo dijalog, kao i razgovore po svim bitnim pitanjima.

.

Foto: buducnostsrbijeav / Instagram

.

„I ljudi iz Srbije koji u tome budu učestvovali sa svojim hrvatskim kolegama u potpunosti će imati i imaju podršku“, naveo je Vučić.

Dodao je da je siguran da Srbiju i Hrvatsku čekaju bolji odnosi u budućnosti.

„Važno je šta će da bude u budućnosti, a ako me pitate, bez obzira na ličnu istoriju porodice Vučića i sve probleme i spaljivanje naše kuće 1992. i sve ono što se dogodilo mojoj porodici u 1941, ja sam sasvim siguran da Srbiju i Hrvatsku čekaju bolji odnosi u budućnosti“, rekao je Vučić.

On je na pitanje kako komentariše to što je predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani danas na samitu u Dubrovniku i na jučerašnjem samitu Brdo-Brioni u Crnoj Gori, rekao da je Osmani i prošle godine bila prisutna na samitu u Tirani, a pretprošle u Atini.

„Svi iz Evrope to tako rade, kada ih pozivaju. A zašto je bilo reči o Srbiji? Pa valjda svako misli da je vreme da nam očita lekciju, da nam očita bukvicu. Nemam nikakav problem sa tim“, rekao je Vučić.



Izvor

You may also like