Home Politika Ambasada SAD na KiM pozvala vladu Kosova da se pridržava Dijaloga

Ambasada SAD na KiM pozvala vladu Kosova da se pridržava Dijaloga

by euronet063


Vesti

Politika

Ambasada SAD na KiM pozvala vladu Kosova da se pridržava Dijaloga

„Vlada SAD je duboko razočarana jednostranim i nekoordinisanim akcijama koje je Vlada Kosova preduzela protiv filijala srpskih pošta na severu Kosova“, navodi se u saopštenju Ambasada Sjedinjenih Država na Kosovu i Metohiji.

Ilustracija

Foto: Aleksandar Nićiforović / Tanjug

Ilustracija

Nekoordinisane akcije Kosova dovode građane Kosova i vojnike KFOR-a u veći rizik, nepotrebno eskaliraju regionalne tenzije i potkopavaju reputaciju Kosova kao pouzdanog međunarodnog partnera – navodi se u saopštenju Ambasade.

Blic preporučuje

Kako se dalje navodi u saopštenju, Ambasada je pozvala vladu Kosova da se pridržava Dijaloga Beograda i Prištine.

– Pozivamo vladu Kosova da prekine sve dalje jednostrane akcije i da se vrati konstruktivnom angažovanju u Dijalogu uz podršku EU kako bi se rešila pitanja u vezi sa normalizacijom odnosa između Kosova i Srbije – dodaje se.

Foto: Ustupljene fotografije

Kosovska policija upala u prostorije „Pošte Srbije“ na severu KiM

„Kurti direktno provocira ratni sukob“

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije upali su danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i i Metohije, a prema poslednjim informacijama plombirala je vrata na ulazu pošte u severnoj Mitrovici. Upali su u objekte „Pošte Srbije“ od Leposavića do Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je policija izašla na teren po prijavi Regulatornog organa za poštanske komunikacije kako bi pregledali operatere i utvrdili imaju li licence za rad.

Srpska lista saopštila je da je brutalni upad nastavak plana etničkog čišćenja severa Kosova i Metohije, od svega što ima prefiks srpski.

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković ocenio je da Kurti direktno provocira ratni sukob upadom policije.



Izvor

You may also like