Home Politika Avdulah Hoti: U Kurtijevoj vladi su od prvog do poslednjeg prevaranti

Avdulah Hoti: U Kurtijevoj vladi su od prvog do poslednjeg prevaranti

by euronet063


Vesti

Politika

Avdulah Hoti: U Kurtijevoj vladi su od prvog do poslednjeg prevaranti

Avdulah Hoti, nekadašnji premijer Kosova, rekao je da aktuelna Vlada nije ostavila traga na Kosovu za četiri godine i da su svi njeni članovi „od prvog do poslednjeg prevaranti“.

Avdulah Hoti

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Avdulah Hoti

Hoti, koji je trenutno poslanik Demokratskog saveza Kosova, rekao je da nije ispunjeno nijedno od obećanja koje je Samoopredeljenje dalo u predizbornoj kampanji 2021. godine.

Blic preporučuje

– Kada vlada stupi na dužnost, postoji politička logika koja se odnosi na probleme nasleđene od prethodnih vlada, ali kada prestane mandat jer smo u četvrtoj godini njihovog rada vlade, a ako i dalje nemate šta da prijavite o obavljenom poslu, postignutim uspesima, ranije datim obećanjima, onda se vraćate na kritike prošlih vlada. Nema logike da se u četvrtoj godini vladajućeg mandata vraćaju na rad prethodnih vlada – kazao je Hoti.

„Nijedno predizborno obećanje nije ispunjeno“

Navodeći da nijedno obećanje iz predizborne kampanje nije ispunjeno, Hoti ukazuje na grant za podršku investicijama dijaspore, zatim aerodrom u Đakovici i mnoga druga.

Bivši premijer Kosova je rekao da ministar finansija Hekuran Murati zajedno sa svojim šefom u Vladi Aljbinom Kurtijem vara sa brojkama.

– U ovoj Vladi su od prvog do poslednjeg prevaranti. Čitav svoj politički diskurs zasnivaju na demagoškim osnovama, pokušavajući da izgrade narative kojih nije bilo. Nedostatak rezultata je učinio ove ljude prevarantima, demagozima, u javnom mnjenju – rekao je Hoti.

(Kosovo online)



Izvor

You may also like