Home Politika Beogradski izbori: Dejan Žujović poručio da bi bio zadovoljan ako lista pređe cenzus

Beogradski izbori: Dejan Žujović poručio da bi bio zadovoljan ako lista pređe cenzus

by euronet063


Vesti

Politika

Beogradski izbori: Dejan Žujović poručio da bi bio zadovoljan ako lista pređe cenzus

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Za zeleni Beograd“ Dejan Žujović rekao je da tu listu ne vidi kao „privezak vlasti“, već da je uvek okrenuta ka opozicionom delu političkog miljea Beograda, ali da eventualna postizborna koalicija zavisi od ponašanja tih stranaka prema listi koju predvodi.

Dejan Žujović

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Dejan Žujović

– Naravno, mi bismo uvek išli sa ljudima koji dele naše stavove i vrednosne sisteme. Videćemo nakon izbora ko bi to mogao da bude – objasnio je Žujović.

Blic preporučuje

Prema njegovoj oceni, izborni uslovi su uvek teški, da bi u proteklih nekoliko izbornih ciklusa naročito bili teški za liste koje bi mogle biti označene kao nezavisne.

Kao glavne prioritete njegove liste, Žujović je označio vraćanje zdravstvenog sistema Beograda pod ingerencije Grada, rešavanje problema siromaštva, sadnju drvoreda, širenje zelenih površina, regulisanje kanalizacionog sistema i preradu otpadnih voda, kao i obezbeđivanje posla korisnicima narodnih kuhinja.

Žujović je rekao da bi bio prezadovoljan kada bi njegova lista prešla cenzus od tri odsto, ali ne zbog ljudi koji se nalaze na listi, iako su, kako je naveo, to veoma kvalitetni ljudi, već zbog – moranja da političko biće našeg društva ima taj treći put koji bi mogao da bude i kontrolni. –

(FoNet)



Izvor

You may also like